Welcome everyone! Thank You for viewing my blog! It's a little creepy things bout me! Hope u guys enjoy it and have fun wif your own life!!

aku adalah...

My photo
I am an architect..alhamdulillah for all gifts from God Ya Allah..I wanna go far..far away..wif my love ones.. memerhati, menganalisa dan memahami. learn from d past.

Ikut Ikutan...

Tuesday, December 8, 2009

entah

terbang...jatuh...indah...cair...lebam...luka...sakit...pedih...cair...indah...bahagia...lebam...luka...sakit...

Sunday, November 22, 2009

Muzik2 separuh akhir

Assalamualaikum..

actually, pagi ni aku baru je tgk muzik2 separuh akhir utk siaran 2 minggu lepas..tgk kt youtube..last nite nyer tgk la kt tv..maklumla, busy..tgk kt youtube je la..bminat nk tgk kt youtube lepas tgk final result smlm..sbb tgk final result smlm, mcm byk je lagu yg aku rasa ada lg lagu yg xdpt yg lebih berkualiti dr lagu yg dpt..heh..aku pepandai..ye, aku bukan la profesional pn..ini pn cuma pendapat peribadi aku je la..

6th Sense - Katimah Cinta


antara lagu2 yg aku rasa lebih berkualiti yg xdpt masuk final mcm katimah cinta from 6th sense, patri from jinbara, bertemu dikalbu from jaclyn victor..i think those songs is great..mcm mana aku bleh rasa ianya hebat? sbb bila aku dgr diorg nyanyi mlm tu, kalo menusuk kalbu tu, hebat r tu..huhu..jiwang sket..bagi aku, lagu yg hebat adalah lagu yg boleh membawa pendengarnya bersama2 melayari lagu tu..wah..;)

contohnya lagu2 jinbara, bg aku diorg sgt creative gabungkn instrument2 yg membentuk lagu rock yg hebat..lagu patri tu pn ada violin and kalo kte dgr lagu tu mcm rock2 lama (rock kapak) je kn..ye, mmg lagu stacy tu sedap, rentak dia catchy, tp if kte tgk lirik dia, very simple and diulang byk kali..

lgu 6th sense tu top 5 pn xtercalon..kesian..tp lagu tu best..menusuk kalbu r..hehe..ye la, kalo nk dibandingkn lagu raja gelek tu, aku rasa lagu 6th sense jauh lg best kot..composition lagu yg smooth..cheh..pepandai aku nh..but some of people might agree with me..tgk aje la comment2 kt youtube utk lagu 6th sense ni..ramai yg kecewa lagu ni xdpt..

anyway, apa2 pn, goodluck for all songs yg bejaya masuk final and utk yg xdpt tu, xpe la, xde rezeki di juara lagu..but your songs still great!

Tuesday, November 3, 2009

the ugly truth

assalamualaikum..

just to share my opinion and experience..

pengalaman mematangkan kite...walaupun mungkin aku belum cukup matang...tp segala pengalaman hidup, pahit manis, byk mengajarku utk memilih haluan hidup..ianya memerlukn kekuatan..perlu tetap pendirian dan berserah...

yup..perlu berserah dgn setiap pilihan dan usaha yg telah kite lakukan...sbb kadang2 kte rasa keputusan kte tu adalah yg terbaik, tp tanpa kte sedar mungkin ianya keputusan yg salah...

aku menerimanya sebagai ujian...


Ramai wanita mengimpikn seorang suami yg baik, bijak, smart, berpendidikan tinggi, bekerjaya, berharta dn sebagainya...tp x semua...x semua wanita yg sukakan lelaki baik dari semua segi...dan x semua lelaki sebegitu dpt mmbahagiakn wanita...if semua ciri2 itu ada pada mereka, ianya tidak semestinya dpt mmbahagiakn seorang wanita...

byk jugak aku tgk rkn2 yg dulu, couple dgn guy yg baik, bijak, scorer, tp, it end wif that girl cari another guy yg agak kekurangan dari segi semua sifat2 itu, maksudnyer xde la scorer, xde la handsome, xde la bijak sgt n xdela baik sgt...ramai member2 girl tu yg mengata, xsetuju, marah, kutuk n sebagainya...

but, what is the problem? if that other guy tu boleh buat dia bahagia, happy, feel appreciated, so what's the problem kn? maybe bila dia bersama guy yg bijak, baik, scorer etc tu dia rasa bosan, x dihargai, everytime jumpa asyik ckp psl study, keje..kalau setahun dua mungkin ok, kalau 5 -6 tahun hanya benda2 sama, x ke bosan kn...


sesebuah relationship should be in freedom, bukan kongkongan...bila jumpa boyfriend je, nk cantik2, make up, jalan elok2, sopan2, makan sopan2, ckp slow, cover2...itu bukan cinta..kite terkongkong dgn diri kite sndr...let ur partner accept u as u are...and u should not decide what ur partner should be...xkn seumur hidup nk jd fake...

true things will make ur relationship more exciting...=)

p/s: the unperfect guy is my perfect guy ;)

Friday, October 30, 2009

Dangerously In Love

Baby I love you
You are my life
My happiest moments wouldn't be complete if you weren't by my side
You're my relation
In connection to the sun
With you next to me, there's no darkness I can't over come
You are my raindrops
I am the seed
With you and God, who's my sunlight I'll bloom and grow so beautifly
Baby I'm so proud, so proud to be your girl
You make this confusion go on away from this cold and mixed-up world

I'm in love with you
You set me free
I can't do this thing called life without you here with me
Cause I'm dangerously in love with you
I'll never leave
Just keep lovin' me the way I love you lovin me

And I know you love me
Love me for who I am
Cause years before I became who I am, baby you were my man
I know it ain't easy, easy lovin me
But I appreciate the love and dedication from you to me
Later on in my destiny
I see myself having your child
I see myself being your wife, and I see my whole future in your eyes
The thought of all my love for you
Sometimes makes me wanna cry
Cause I realize all my blessings,
I'm grateful to have you by my side

I'm in love with you
You set me free
I can't do this thing called life without you here with me
Cause I'm dangerously in love with you
I'll never leave
Just keep lovin' me the way I love you lovin me

Everytime I see your face
My heart smiles
Everytime it feels so, and it hurts sometimes
Created in this world to love, to hold, to feel, to breath, to live you
Dangerously in love...

I'm in love with you
You set me free
I can't do this thing called life without you here with me
Cause I'm dangerously in love with you
I'll never leave
Just keep lovin' me the way I love you lovin me

Saturday, October 17, 2009

cosmetics

Assalamualaikum...

Saje nk berkongsi cerita...

Aku mula terdedah dgn cosmetic sejak kecil...ye la, masa kecik2, suka menjahanamkan make up ibu..aku mula pakai moisturizer masa aku form 1 kalau x silap...ntah brape kali aku tukar2..pantang nmpk iklan yg mcm best je, bli, tukar product...lgpn masa tu aku slalu kene sunburn..especially bila pegi skolah...masa tu aku tinggl kt trganu, duduk dgn mak sedara aku..sejak aku skolah kt sana la aku kenal muka berbelang sbb kene sunburn..masa tu aku cam agak takut n pelik bila tgk muka aku jd camtu sbb time kt shah alam mcm xpnah jmpe kejadian itu..heh..

tp oleh sbb asyik tukar2 je, maka masa form 2 jerawat sudah semakin menonjol n form3 muka aku paling bermasalah jerawat...makin lama makin byk jerawat...then after aku dh pindah semula ke shah alam masa form 4, ibu aku byk bg advise on kecantikan..heh..anak prmpn, mesti r advise2 gak..dia suggestkn aku pakai facial wash yg dia pakai which is biore scrub, and moisturizer and foundation clinique. sejak aku ikut advise ibu tu jerawat semakin surut, muka semakin ok..n sampai sekarang aku guna biore scrub tu..cuma product dr clinique tu aku tukar time form 5 sbb ibu kata terlalu mahal utk aku..

maka aku pn bertukar kepada olay total effects..mula2 aku takut nk cuba olay sbb dulu aku pnah try, ianya agak berminyak..tp bila aku cuba pakai olay total effects tu, aku rasa ok pulak..lama aku pakai product tu..smpai la aku continue degree, aku masih setia pada product tu..product tu bagus sgt...kulit makin putih n defend kulit aku dr matahari..even masa org sumer sengsara kene sunburn masa kene berjemur kt tepi pantai yg panas tu pn, kulit aku masih ok..

tp tiba2 masa cuti sem degree semester1 tu, aku rasa sgt xselesa..muka aku merah2 je..mula2 aku ingat sbb terlalu kerap dok dpn pc...tp lama2 aku rasa panas n gatal2...aku mula risau..masa tu, Allah je yg tau...mujur nenek aku ada sabun yg diperbuat dr garam laut mati di jordan..aku berusaha bsungguh2 masa tu...slalu basuh muka...tp seminggu jugak la aku terseksa..terasa muka mcm terbakar..menggelupas mcm kaca retak..

Aku terus stop guna mende alah tu...n skrg guna light moisturizer je...jd..berhati2 lah rkn2..even dh sgt lama guna sesuatu product tu pn blm tentu ia slmt..

salam

uɐɯnɹɐɥɐɯɐu

Sunday, October 11, 2009

my weekend

Assalamualaikum...

dah agak lama x update kt blog ni...lgpn after raya hr tu agak bz dgn preparation utk 3rd crit..oh..my 3rd crit was soooo bad...di tembak bertubi3...skrg mcm dh coma dh...mencuba utk pulih..perlu berusaha keras utk final crit...

but i spent my weekend sepenuh3nyer utk melupakan apa telah terjadi ketika 3rd crit hr tu..start kamis, smpai ahad, xduduk rumah pn...lpas beraya, ada je melilau tmpt lain..karoke, muvi...n today, attanding my boyfriend convocation...happy sgt..mkn wif his family n continue tgk muvi...:) and he was so handsome today..hehehe...

and starting monday, i need to work hard...wish everything will be ok...

Saturday, October 3, 2009

dop tahu...~

Assalamualaikum...

kenapa ntah..2-3 hari ni aku agak gundah...hati agak xsedap...why?why?heh..

dugaan...

aku harap segalanya akn ok...


Friday, September 25, 2009

Assalamualaikum..

Setelah aku terasa agak hampa pada awl2 raya hr tu, 2-3 hari ni rayaku agak best :) dh lama sgt x g braya rumah kwn2..dulu masa sekolah kt trganu ni, pegi braya rumah rkn2 ramai2 naik basikal..konvoi..huhu..comel je..dari 1 rumah ke 1 rumah, bukannye dkt..jauh gak 2-3 kilometer..tp itu antara kenangan yg xdpt dilupakn dlm hidupku..
kelmarin aku g beraya rumah 2 rakan skolah n sorg rkn uitm...and smlm plak seharian aku beraya..bermula dgn rumah nawal which is attending her wedding, dok sane smpai ptg around 4pm, lepas tu pegi rumah syida, then mlm pegi rumah eti...yg bestnyer dpt jumpe rkn2 lama masa sekolah kt terengganu dulu..best3...

from left; yusma, eti, nadia, aisyah, saidah, aini n me, wif pengantin

wif aini n ratu sehari...

yus n me


beraya di rumah syida..


ni pulak kt rumah eti..

p.s: harap2 raya2 lepas ni lebih bermakna...



Sunday, September 20, 2009

1st Raya

Assalamualaikum..



Aidilfitri datang lagi...alhamdulillah, dpt menunaikan ibadah puasa dengan baik..tapi aidilfitri kali ni terasa agak suram..xtau la..xseseronok dulu kot..baju pn sepasang je..kalo dulu, xsbr2 nk tunggu raya sbb nk pakai baju baru setiap hari..mknn kt rumah nenek pn xbyk mcm slalu sbb nenek demam, xmampu nk masak byk2 kot...xpe la..nk buat mcm mana kn...n 1st raya ni pn aku xdpt nk begambar dgn tercinta aku...tahun2 lepas dpt je begambar dgn baju raya, bersongkok...tp kali ni xdpt...clash dgn masa..erm..xpe la..aku redha..
So this is some of raya photos yg sempat dicapture lepas smbhyg raya td... :)
My family without kakak n her fmly..xlengkap2..
wif kak sarah

dgn cikde yang rock n ciksu yg bg duit raya byk..huhu


the whole family...
p.s : nk duip raye....huhuuu



Tuesday, September 15, 2009

kad raya~


Buat Kalian Semua...

Selamat Menyambut Aidilfitri...

Maaf dipinta, halal mkn minum... :)

Sunday, September 13, 2009

to abg~

This is map designed for my brother wedding on December 09..

Which one better? 2d or 3d? click on the picture to enlarge.


Wednesday, September 9, 2009

kurus - tensi~

Assalamualaikum...

erm..aku kurus, dn perkara ini agak membuatkn aku tensi hari demi hari..setiap hari jmpe org, ada je yg tegur or complain aku sgt kurus..semua org terdekat aku mengatakn benda yg sama, setiap hari..maka aku tensi..

aku x mintak jadi begini..bkn aku nk..bkn aku paksa diri jgn mkn supaya kurus..aku cuba, setiap hari aku cuba, tp masih blum nmpk hasilnya..

salah aku kah bila xde selera mkn? aku kah yg cipta xde selera utk mkn? bila xde selera atau dh "cannot go" maka perlu paksa utk mkn kah? aku ke yg mintak utk xde selera mkn? salah aku kah? bila dh xde selera ape yg bleh aku buat? kalo ada caranya bgtau la..

tiap hari...seperti aku dipersalahkn utk smua ini...i'm trying..i'm trying..n agak terasa sgt tension dan risaukn keadaanku..n bila tension, mcm mana nk gemuk? dok ssh hati je..

setiap hari aku mkn..aku jarang sgt tinggl mkn...mungkin kdg2 aku mkn x ikut time tp yg penting aku mkn..dn aku mesti mkn..aku xthn kalo x mkn..kalo mls nk bli, aku masak..kalo xde duit, aku blk rumah family..aku mesti akn cr mknn jugak..aku berusaha..aku berusaha..tp x gemuk2 jugak what should i do?

usaha dan tawakkal...

fahamilah..n do support..

aku perlu gembira......

Sunday, September 6, 2009

new bby!

Assalamualaikum...

semalam aku n family pegi berbuka puasa nun di melaka...huhu..family cousin aku nk jamu sedara mara...cantik rumah baru diorg..design sendiri tu...rumah impian mereka mungkin...rezeki2...tp aku agak terkilan sbb xdpt join rkn2 masa diploma bebuka puasa bersama2...sbb clash date ngan majlis buka puasa kt rumah cousin aku tu...aku antara dua sbnrnyer...mmg nk sgt join rkn2 sbb dh planning lama..lpas tangguh, tangguh...tgk2 aku plak xdpt pegi..dh la ramai yg nk fly bulan ni..tp yg blah melaka ni pulak, sedara, masa raya nnt blum tentu aku blk sbb nk g kenduri kawen rakan kt trganu...huhu..bz2...



any way, berbalik pd tajuk aku tu...today aku dpt new baby girl! ooppss..bkn aku la yg branak tp kakak ku..amsyar dh dpt adik!! muka nk sama mcm amsyar time dia br lahir dulu..this is her pic..blum ada nama lg..i'll update later..;)


new baby born..baru beberapa jam je ni...

Thursday, September 3, 2009

update~

Assalamualaikum...

lamanyer x bukak blog nh...apa kabar encik blog..? huhu..anyway, aku sgt2 lah busy beberapa hari yg lepas..mmg xsempat nk jengah2 blog n facebook..kalo bukak internet pn just utk cr info je...

smlm adalah hari aku crit..giler takut sbb 1st time present kt panel2 hebat..masa 1st crit dulu panel lain..panel utk 2nd crit ni menurut kata org mereka sgt detail..lg2 bab technical...crit kali ni aku sgt kelam kabut...berusaha hingga titisan darah terakhir..haha..maksudnyer, bekerja smpai seminit lg nk crit session..

mende nh la yg aku propose utk mengadap slama setahun..


biasanya, aku akn print sehari sblm crit day sbb mana la tau kalo ada ralat, bleh btulkn..tp kali ni, masa crit day tu br aku nk print..tu pn lepas anta print aku tinggl je, lg seminit nk present br g ambik drwg tu kt bilik plotter..gamble giler..kalo la drwg aku ada masalah, printer problem time tgh print ke ape ke, habis aku..

tp alhamdulillah...segalanya berjalan dgn lancar..punyala aku risau dgn crit kali ni..mujur la semuanya ok..panel pn agak berpuas hati dgn kerja2 aku..aku pn xbyk nk explain sgt..cuma ada la sikit2 yg kene repair..but overall, alhamdulillah..

p.s: keindahan ramadhan.. :)

Wednesday, August 26, 2009

xsempat nk update..

Assalamualaikum..

lame jugak aku x update blog nh...

anyway...i feel batter now.. :) dsgn walaupn byk lg mende xsiap tp aku semakin suka dgn project nh..hepi2..alhamdulillah, lecturer pn mcm suka jugak..cuma byk la yg aku kene perbetulkn..biasa la, early stage, byk lg yg bleh di tolak tambah...

2day nk g petrosains, buat case study..hrp2 smuanya ok walaupn perlu berpenat lelah naik public transport n berjalan kaki dlm cuaca panas dn berpuasa..dugaan2..xpe2..asma kuat..:)

p.s: akn berbuka bsama cinta...:)

wassalam...

Saturday, August 22, 2009

.....

aku sgt2 sedih...

kata2 masih terngiang2...

mnjadi igauan tiap hari..

dan aku fobia...

maka ku pendam sebuah duka...


Wednesday, August 19, 2009

xtau tajuk ape...

assalamualaikum...

alhamdulillah..so far kesihatanku bertambah baik..cuma batuk tu masih ada skit2..insyaAllah, akn baik...

nway, sejak aku kene kuarantin hr tu, aku x crit pn lg design aku tu..x present dpn panel pn lg..patutnya esok, tapi tunda khamis pulak..n second crit will be next week..mana sempat! aku hanya ada kurang seminggu utk next crit! uish...mana sempattt...kalo aku crit cam org lain pn ntah sempat ntah x...kalo stakat idea concept je maybe bleh r kot..tp tu pn tangkap muat kot..xabeh study btul2 lg...

belum habis cerita pasal crit, masih lg ada cerita psl h1n1...dengar kata ada sorg student duduk kolej mawar telahpn meninggal dunia disebabkn wabak tu...dengar2 rumours pulak uitm nk dicutikn sebulan sampai raya, ataupn dicutikn sem utk semua org..maknanya, kalau dicutikn sem, semua org akn grad lmbt 1 sem..adoi..bila nk abeh, bila nk keje, bila nk pegang duit sndr, bila nk kawen..hehehehe...xpe la..kalo cuti 1 sem pn myb akn keje timetu...tp ni just rumours..blum tau lg keputusannyer..hai selesema babi..mmg dugaan kuat...

sabtu ni dh nk puasa...harap sinar ramadhan memberi satu rahmat kepadaku, ahli keluargaku dan rkn2ku...

salam


Saturday, August 15, 2009

kerisauan~

assalamualaikum..

erm..smlm n pg td aku trasa mcm dh sihat skit..ada perubahan yg positif pd kesihatan aku..cuma batuk2 masih ada...check temperature smlm pn dh kembali normal..alhamdulillah..

tp ptg ni aku asyik rasa kepala ku berdenyut2..aku mula risau..takut dmm dtg lg..fobia dgn dmm dh skrg..kalo dmm dtg lg, tu yg bhye tu..risau3..


Thursday, August 13, 2009

aku si pesakit..

Assalamualaikum..

masa awl2 penyakit h1n1 ni semakin merebak di negara kite ni, aku xde la risau sgt..siap ckp kt diri sndr "insyaAllah, xkenenyer la.." sbb aku pk musim penyakit ni akn skjp je mcm penyakit2 bjangkit lain yg mcm dulu2 tu..tp lama2 barula aku amik serius bila tgk penyakit ni makin menjadi2..makin ramai yg meninggl dunia..

hari selasa hr tu aku mula batuk2..aku ingt biasa2 je..tp dlm hati takut jugak la mende2 buruk blaku..dh la hr rabu ada crit.. 1st crit tu sgt penting.. tp masa selasa mlm tu aku dh mula rasa xsedap badan..rasa mcm nk demam je..tp biasanya kalo aku ada perasaan camtu, xde la dmm pn..so aku try buat mcm biasa..keep on buat kerja..tp dlm kul 1lbh tu aku dh xlarat dh..my fren pn suruh pegi tdo, have a rest, esok pg br smbung buat keje..aku rasa kepala aku berdenyut2 sgt..so aku pn tdo dlm kul 2lbh...

esok pg aku ingt smakin ok..xde la rasa cam teruk sgt..bdn rasa haba tp slalunya aku je yg rasa camtu, bila check doktor akn kata xdemam..itu slalunyer..tp tgk2 pg tu bila ayah aku bwk aku g klinik, suhu bdn 38.6 oC..mmg aku dmm..n batuk still teruk..maka doktor suruh aku balik kampung, jgn kluar kemana2 n dia bg aku mc smpai jumaat ni..

aku pn blk umah pg tu jugak, mkn ubat n trus tdo...trus tdo smpai kul6ptg ok..mmg xsedar diri lepas mkn ubat tu..bdn xlarat..tp terasa better la after bangun tu..xlarat skit je..

n hr ni aku stat sesema plak..batuk dh kurang..risaunyer..hrp2 smua ni dmm biasa je n sesema biasa je..hrp2 cpt baik...

risau gak dgn crit aku tu..smua rkn2 dh crit, aku je blm..tp dgr ada 2 org lg budak studio aku yg kene kuarantin gak..so kami akn bercrit bersama2..takut gak bila dgr diorg cerita yg xbeh masa crit smlm..ada yg tajuk tdak disukai panel..tu yg takut tu..dh la panel tu adalah panel aku jugak..adoi..

walaumcm mana pn, perlu think positive..semua ni ada hikmahnyer..insyaAllah akn ada kebaikan yg dtg di masa akn dtg...ujian dr Allah..

p.s: doakn aku ye rkn2..


Thursday, August 6, 2009

Busy~ fuh..

Assalamualaikum..

What a busy life...

Agak dh lama jugak xjengah blog ni..agak bz sejak kebelakangan ni..crit 1 dh makin dekat..maklumat xbrape nk cukup..aku agak kecewa jugak la dgn sesetengah org2 bekerja..aku xfaham kenapa diorg ssh nk bg pelajar mcm aku ni nk blajar..kte bknnyer nk buat ape pn..nk blaja je..diorg pn pnah belajar jugak..xkn xfhm.. tp ada la beberapa yg bagi kerjasama..mcm kementerian2 tu agak ok la layanan diorg..cuma maklumatnyer xdpt lg..masih perlu tunggu pegawai atasan meluluskn permohonan utk buat kajian..hmm..lame..aku makin risau..masalahnya xde satu pn respon lg ni..risau3..makin hari makin risau...

tp aku sayang dbkl..hehe...mereka baik..layan kami pn baik..kdg2 ada authority orgnyer kerek skit..mls nk layan student..tp stakat ni yg aku dpt kenal pasti, dbkl ok, putrajaya punye authority pn baik..diorg siap bg nasihat, blaja elok2, nnt dh keje, kalau ada student2 nk buat kajian, tolong diorg, jgn kedekut..heee..sayang dbkl..heh..

tp masih tensi dgn request yg xreply2..yg langsung xnk angkat fon pn ade..kejap pas situ, pas sini..last2 xangkat fon..xbaik la mcm tu..kami hanya mau blajar..bukan nk rompak company...

p.s: dugaan belajar..dugaan kerja lain plak nnt...


Saturday, August 1, 2009

note utk aku~

jangan kacau boyfren aku!

muahahahahahahahahhaha...

loser~

Tuesday, July 28, 2009

masak2...

assalamualaikum..

actually smlm aku puasa kt rumah ibuku, n bila nk bukak puasa tu, terfikir nk mkn ape...kebetulan petang tu ibu dh bwk kluar ayam, maka laukku adalah ayam..heh..melihatkn ibu masih belum start memasak bila dh kul 5lbh, maka aku pn masak trus...

aku xtau nk bg nama mskn ni ape..aku main reka2 jek..ubah suai masakan..tp rasa dia mcm paprik, cuma kuah dia lbh byk..

bhn2nya adalah ayam, cili boh/cili giling, bawang putih, bawang besar, asam jawa, garam, gula, sos cili, sos tomato, air, setengah kiub tomyam, serai dan daun limau purut.

cara membuatnya..

1. tumis bawang merah n bawang putih sampai kuning2 skit
2. tumis cili boh/cili giling sampai naik minyak
3. masukkn asam jawa sikit..kalo asam jawa yg jenis dlm cawan tu, masuk 3/4 dari sudu kecik..kalo asam jawa yg bijik2 tu masuk sebesar ibu jari lebih kurang..:)
4. masukkan air. ikut brape byk yg kte nak..tp biarla terendam 3/4 dari ayam yg akn kte masukkan nnt supaya ayam cepat empuk.
5. masukkan lebih kurang 1 sudu besar sos cili, sos tomato, garam dan gula secukup rasa..
6. tunggu menggelegak sikit, masukkan setengah kiub tomyam
7. bila dh menggelegak, masukkan ayam2 kte tu...:)
8. tunggu sampai ayam empuk, boleh la masukkan serai dan daun limau purut..kalau nk masuk salah satu pn xpe sbb dh ada kiub tomyam tu td..
9. biar menggelegak sikit 2-3 minit, siap! :)

selamat menjamu selera.. ;)

ps: malangnya, aku tak teringat nk amik gmbr la..sowi...tp rupa dia mcm gulai ayam, tp rasa dia mcm paprik..heh...

Saturday, July 25, 2009

change...

assalamualaikum...

erm..feels like my life change..myb i can say drasticly change..in 3weeks, masih xdpt menerima sepenuhnya...masih mencuba mmbiasakn diri...cara belajar berubah, cara bercinta berubah, cara mkn berubah, cara tidur berubah..sumer3..

starting this semester, aku perlu menghadapi thesis selama setahun..utk thesis i have to do everything by myself..semuanya sorg2..pegi authority sorg, pegi site sorg, pegi buat case study sorg..selama ni semua buat dlm group accept for design..tp skrg smuanya bz dgn masing2 punya project..nk mintak teman pn agak sukar...aku perlu blajar sorg2..i mean, blajar utk buat kerja sorg2..

bertambah kesorgn lg bila si dia start bekerja..of course bila dia dh bekeje, bz, kurang msg, kurang masa bsama, masa kluar pn dh btukar, weekend only..dlm hari2 biasa, siang mmg sgt kurang berinteraksi, bila blk mlm pulak, dh letih, xbyk sgt gak berinteraksi..n i know it is not his fault..this is life..turutan khidupn normal - tadika-sekolah rendah-sekolah menengah-universiti-kerja..maka kami sgt perlu mmbiasakn diri dgn perubahan ni..cuma aku agak terasa yg aku masih blum dpt membiasakn diri sepenuhnya...tu yg emosi agak kurang stabil tu...thesis dh kene buat keje sorg2, kwn2 masing2 wat keje sndr, bf pn bz gak, ada kerja sndr...maka bertambah aku trasa kesorgn...

cara mkn pn berubah...maksud aku, aku perlu mula utk ubah pemakanan aku...aku perlu mkn..xleh amik mudah dgn mkn...dh berjuta dh complain kekurusan aku..erm..aku pn xtau knape aku kurus dn makin3 kurus..sblm ni kehidupan aku mcm biasa je...knape aku kurus r? mkn hatikah? slalu risau2 kah? hmm..jd, aku telah mnanam azam utk slalu mkn dn habiskn setiap mknn yg aku mkn tu...chayok2!

tidur..lately aku agak ssh utk lena..even kalo letih sgt2 pn, kdg2 ssh utk lena..masa tu la dok pk mcm2 hal..tu yg kurus kot...dok risau je...erm..hrp akn ok...

masih menanamkn kepercayaan yg everything gonna be fine..hopefully...

Friday, July 24, 2009

H1N1..

Assalamualaikum...

Hari ni Uitm Shah Alam telah mengumumkan cuti selama seminggu untuk student2nyer kerana dikuatiri H1N1..actually ada virus lain yg wujud dari mutasi H1N1 yg terkena dkt my junior..bdk2 1st year part 1 and part 2..dgr cerita dari sorg lecturer, ada one day tu student class dia call n mintak cancel class sbb half of the class demam n d other half tgh batuk2 n sesema..giler la..bahaya3...ada beberapa budak dh sah kene virus tu...tp xsure plak nama virus tu..dh lama xtgk berita kt tv..heh..ioi ke iui ape tah...disebabkn kt pusat kesihatan uitm tu telahpn mengenalpasti tntg wujudnya virus ni dikalangan student, maka mereka mengambil keputusan utk mencutikn kami semua utk seminggu..tp cuti ni dijadikan cuti mid sem...maknanya, cuti raya semakin kurang la..jd sminggu je...adui..raya skjp je...tp xpe la..kalo byk2 sgt cuti kang xabis silibus plak..xterbuat dsgn tu nnt...heh...

ps: today aku g melepaskan tension kejap dgn rakan2 wanita aku..best3...hehe...

Wednesday, July 22, 2009

dugaanku...

hari ni agak letey gak la...erm..pg2 bgn nk g jupem kl...dh la xreti jln...tpaksa susahkn ayah..follow kereta dia kt blkg..mujur ayah yg offer..xterfikir plak..kalo ayah xoffer, mesti aku dh terkontang kanting sorg2 utk cr jln..

bila smpai jupem, ayah trus blk trganu, tinggl aku sorg2 kt ctu...aku pn mmberanikn diri utk masuk ke jupem tu, pandai2 tanye...mujur pak gad n mak gad jupem baik2 orgnyer..tp agak kecewa gak..aku xdpt ape2 dr jupem...plan lot masih lot yg lama..aku xnmpk langsung figure site aku...org jupem ckp masih blum ukur lg lot yg baru...aku kecewa...aku trus buat pandai tanye kt mana nk dptkn plan kontour sbb site aku tu bukit..sblh pencawang kot..pastu org tu kata kt bgnn sblh..adoi..bgnn tuh punyer la tinggi, tp nk dptkn plan lg 1 kene g bgnn sblh..ape yg isi bgnn tinggi2 tuh? heh..biar ah..xkesah la tu..

aku pn pegi la bgnn sblh buat2 pandai...tgk2 kontour plan site aku pn xde gak..bleh plak terkerat stakat smpai stadium bukit jalil je...org tu kata kalo nk kene mohon..sebulan lg br dpt...adoi...sedey..perjalanan jauh tdak mmbantu...abeh duip..xpe la..mungkin aku perlu brusaha lg...

lg betambah risau, blk dr jupem, aku g jmpe supervisor thesis aku buat petama kalinyer...agak sedey bila dia ckp dia xdpt nk bantu byk sbb dia x major on technology...dia more on environmental...dia ckp, boleh tu mmg boleh, tp utk dsgn process je la...yg lain2 aku kene usaha sndr...huh...takut..risau...org2 lain myb supervisor bleh bantu byk...tp aku kene cr sndr...costing, bldg system, byk3 lg..

erm...doakn aku rkn2...bersama2...

Thursday, July 16, 2009

fly khai...

bestnyer...n sedey gak..terharu mungkin..

one of my studio mate masa diploma dulu dh nk fly this friday..so dia buat mcm farewell utk bersama kami 1 batch..part paling sedey ofcourse la masa nk berpisah tu...btambah terharu bila khai hug jay..uwaaaaa...tersentuh dihati..


wanita2 bersama khai...

wanita3 lg..

housemates...huhu

wanita3 lg yg suke bgambar...hehe

rkn2..tp khainyer xde..hehe

actually farewell ni dh lama gak la..hr isnin hr tu..cuma aku bz utk mengupload...vanue kt delicious, kt dua resident, kl..mknn mmg delicious..best3..harge pn delicious gak..heh..tp best sbb dpt jmpe rkn2 lama yg dh keje..smakin bergaya n kaya nmpknyer..aku jek miskim..heh..xpe la..skali skala jmpe rkn2..kalo x ntah bila la lg dpt jmpe..

nway khai, good luck dkt negara orang..bestnyer dpt g rmit...blaja rajin2..:)

uɐɯnɹɐɥɐɯɐu

the result

approved with condition..

that's what happen today...thesis topic approval...erm...tajuk yg diterima adalah tajuk yg berat actually...surgical robotic institute...tp rasanya akn ditukar tajuk tu as surgical robotic discovery center..kene repair brief blk..kene buat benda yg boleh melibatkn public...xboleh jd serius sgt tajuk tu...n kene g site...budget pn agak xtau sgt...heh...

project ni agak berat sbnrnyer...knape la aku g letak 1st choice..heh..tp walaupn dh tunjuk yg 2nd choice pn, panel lebih suka yg 1st choice..xpe la..mungkin ini pembelajaran yg terbaik buat aku..apa yg berlaku semua ada hikmahnya...cuma aku risau in the future nnt..bila dh stat devide lecturer yg akn jd supervisor..dn jugak panel2..takut sbb this project agak memakan blanja yg besar..takut akn direject ditgh jln...naya...erm..berusaha, doa n tawakkal sj...

be strong asma...dont give up...!


Wednesday, July 15, 2009

getting busy...

it almost 2am...n i'm still doing my work..risau utk esok..risau utk thesis..tp memujuk hati utk relax..hope everything gonna be find..pray for it...nk abiskn smua ni..nk grad..then keje..sbr asma shamimi...insyaAllah..smuanya akn jd baik..

will be updating soon..ape akn jd kesudahannya utk topic approval..surgical robotic institute or library for the blinds or...both are rejected...(-_-)

ps: smpt gak menjengah blog bz2 pn..huhuu...

wasalam...

Thursday, July 9, 2009

hello..

assalamualaikum..

lame gak x post mende2 kt blog ni..xtau nk post apa actually..ada je bende jd..tp mcm xtau ok ke x utk ditulis dlm blog..it's all about people around..kerenah manusia biasa..xbeh gak sbnrnyer..mcm2 hal..yg xterfikir dek akal pn ada..huuu...

skrg ni sudah masuk new sem, n i'm starting to work out with my thesis..blum present lg n blum tau lg approve ke x project ni..hrp2 smuanya berjalan dgn lancar..amin..

cuma risau n takut...agak kekurangan dr segi bakat utk present...huuu...agak tergagap2 n xreti susun ayat dgn baik..presentation skill tu kurang skit..b4 present dok main kt kepala planning nk ckp camne, tp bila time present tu, berterabur gak..starting pn xreti..heh..dh 5tahun amik architecture pn xreti lg nk present..pdhl kt skolah dulu kecik2 aku slalu gak present..n spanjang 5tahun ni la aku slalu kata "xpe, xpe, kte praktis, kte praktis.." tp cam same je..heh..

hrp smuanya berjalan lancar skali lg..nk keje..lg setahun je lg..xnk sshkn ibu bapa lg..kesian kt ayah..

Sunday, July 5, 2009

hari cinta...:)

happy..:) today is my special love day..:)

anyway, dh celebrate smlm sbb hr ni akn bz coz masing2 dh nk stat berkomitmen..aku dh nk masuk blaja esok n cymku itu dh nk keje esok! happy for him..br dpt offer smlm, time kt genting..!

yes! kami ke genting smlm..:) happy and realy have fun wif u my dear..:) naik sumer2 kecuali solero shot tu..hkhk..dh bratur dh, tp trus cancel bila tgk org lain naik..kecut perut..hkhk..naik kapal tu pn dh kecut, ape lg solero tu..heh..

happy anniversary syg..:)

keje molek2 neh..take care..

uɐɯnɹɐɥɐɯɐu

Thursday, July 2, 2009

wujudkah aku?

..............................

aku wujud..jgn lyn aku seperti tdak wujud...

..............................

MySpace



letey..n akn bermula sesi baru...

letey3..lately agak memenatkn..dgn mcm2 hal..letey3...

nasib...aku....

dn akn bermula sesi yg baru...sem baru...untuk setahun! xseperti selalu..biasanya 1 sem 4bulan jek..tp kali ni 1 tahun! mmbayangkn keje2..adush..risau3...mengharapkn yg terbaik..amin.. lepas tu, grad, keje, cari duit, xnk sshkn ibu bapa lg..ringankn beban mereka..n nk kumpul duit utk kehidupan seterusnya..:)

bharap semuanya berjalan lancar..amin..

Monday, June 29, 2009

anak ayam kembali!

anak ayam diumur 17tahun..huhu

latest anak ayam..heheee

waaaaaaaaaaaaaaaaa....happy nyerrrrr.... :D

akhirnyer..setelah sekian lama...anak ayam cukup 6 orang!!! heheeeee...selalu kalo gather, mesti xcukup je org...tp ptg smlm semua ada..walaupun just minum2 jek..xpe..bhrp akn ada waktu lg utk beraktiviti bersama anda smua...:)

nama 'anak ayam' ni sbnrnyer telah diberi oleh cikgu bm kami which is cikgu salasiah yg dirindui..semua sbb kami 6 org ni smuanya pengawas yg pakai bj warna kuning..bila dh slalu masuk kelas lmbt lepas waktu rehat, mmg la cikgu tu dpt cam kami..trus dia bg nama 'anak ayam'..lgpn selalu kelas dia hari rabu, lepas rehat..selalunya masa hari rabu, kantin sekolah tu akan jual nasi ayam..so setiap kali kami masuk lambat, mesti cikgu tu kata "ni masuk lmbt ni sbb mkn nasik ayam la ni lama sgt ni.." heheee...tp mmg pn..most of us akn mkn nasik ayam setiap hari rabu..huhu..

nway..so happy dpt bkumpul smua2 skali..thanx korg sbb dpt luangkn masa seketika..hehee...

p/s: love u all...


Saturday, June 27, 2009

happy :)

it start with bad things..but it end with happy2 things.. :)

dpt besama tecinta..dpt tgk transformers (walaupn xdpt tgk dr awl)...dpt bli tudung2 baru n murah2..best..tp kalo ada duit byk lg beh..heheee..xsbr nk keje...yg..keje cpt2..nk tu, nk ni..hkhk...

hope there will b more sweet2 & happy2 things wif u.. :)

p/s: thank u syg.. :)

Friday, June 26, 2009

makin...

aku semakin buntu..buntu utk thesis..makin hari makin buntu..site masih xdpt..ape aku nk buat sbnrnyer pn aku xtau...makin byk exploration makin byk benda aku pk..maka makin byk aku xtau...makin confuse..makin takut..makin risau...

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....

p/s: smuanya makin...

Sunday, June 21, 2009

~~~~~apabila xreti berfikir..~~~~~

assalamualaikum..

erm...lately aku agak byk3 berfikir...mcm2...mslh hidup la, mslh thesis la...dr berfikir2 tu, mcm2 perasaan yg timbul..n ianya membuat aku sdikit down...biasa la..sbgai manusia biasa yg byk cacat celanya, byk gak aku berfikir benda2 xbeh...dn itu la yg buat aku down...lebih down lagi bila akene alergi hr tu...lg btambah2 benda yg merisaukn dlm kepala otak aku nh...tp utk mempositifkn perasaanku itu, aku cuba tanamkn yg semua ni sbb aku boring kt rumah, cuti, xbuat ape sgt..so sbb tu la byk pk bukan2..hrp2 mcm tu la...

tp oleh kerana byk berfikir, thesis aku agak xgerak sgt...sbb bila dh mcm2 dipikirkn, aku dh brape mampu nk fikir psl thesis ni...ini lg buat aku risau3...nk cuba mmbzkn diri dgn thesis supaya xfikir byk2 sgt, tp aku xmampu...

Asma Shamimi...kenapa ni............tolonglah....

MySpace MySpace MySpace MySpace

ps: harap semuanya akan ok...hari itu akn ku tunggu...

Friday, June 19, 2009

from zahin..huhu

Survey
Once you are tagged,Answer all the questions honestly, no lying to avoid stuff.


Starting time:
4.20pm

Name:
Asma Shamimi bt Mohd Zamri

Sisters:
Nur Aisya, Sarah Atiqah

Brothers:
Ahmad Dzarfan, Muhammad Azam

Eye Color:
brownish-blacky..ntah..huhu

Shoe size:
6-7~

Hair:
brownish-blacky..huhu

Piercings:
ears

Height:
152cm kot..

What are you wearing right now?:
white t-shirt n jeans

Where do you live?
:
shah alam

Favourite number:
20..mungkin..xamik tau sgt kot

Favourite drink:
ice lemon tea!

Favourite month:
ramadhan, syawal n october

Favourite day:
every day..smuanya istimewa :)

Favourite breakfast:
roti celup telur..

*******************************

Have You Ever

Broken a bone:
nope

Been in a police car:
nope

Been on a plane:
yup..

Been in a hot tub:
yup tp jarang2..

Swam in the ocean:
yup! tp dh lama x mandi laut..

Fallen asleep in school:
not sure..mungkin x kot..

Broken someone’s heart:
myb yes..heee

Cried when someone died?:
yup

Fell off your chair:
pnah..g jongket2 kusi tu, lame2 jatuh..huhu

Sat by the phone all night waiting for someone to call:
erm..yup..~

Saved e-mails:
some of them

Been cheated on:
erm..mungkin..

********************************************

What Is

Your room like? :
biasa2 jek..

What is right beside you?:
katil baby..huhu

What is the last thing you ate?:
roti ice cream
++++++++++++++++++++++

Ever Had

Chicken pox:
yup..masa tadika kot..

Sore throat:
yup..skolah rendah slalu

Stitches:
nope.

Broken nose:
nope.

**************************************

Do You

Believe in love at first sight?:
erm..not really kot..

Like picnics:
yup!

Wear contact lenses or glasses?
nope

*************************************

Who

Who was the last person you danced with?:
hmm..amsyar la kot..huhu

Who last made you smile?:
basyirin amsyar

Who did you last yell at?:
basyirin amsyar

**********************

Random Questions

What are you listening to right now?:
ost indon song..drama kt tv

What did you do today?:
internet, tdo, playing wif amsyar

Hate someone in your family?:
nope

Diamond or pearl?:
both..huhu

Are you the oldest?:
nope..i'm d 4th..

Indoors or outdoors?
both~

*************************


Today did you

Talk to someone you like?:
yup..talking n chatting n msging..

Kiss anyone?:
yup!~

Get sick?:
yup! my skin! alergi!

Sing?:
yup! utk amsyar..huhu

Talk to an ex?:
nope

Miss someone of the opposite sex?:
yup! so much!

Eat?:
yup..

**********************


Last person who

You talked to on the phone?:
erm..mohd hisyam kot..

Made you cry?:
...ntah...

Went to the movies with?
mohd hisyam

You went to the mall with?
didot n ruby..utk mkn je kot..

Texted you?
mohd hisyam

Been to Mexico?
Nope!

Been to USA?
nope

*********************

Final Questions

Have a crush on someone?:
erm..yup

What books are you reading right now?:
buku barney utk amsyar


Best feeling in the world?:
Happy!

Future kids names?:
hah...ntah...

Do you sleep with a stuffed animal?:
nope

What’s under your bed?:
beg, carpet lame, habuk..huhu!

Favorite sport(s)?:
futsal, bowling

Favorite place:
tmpat yg luas yg tenang..

Who do you really hate?
manusia hipokrit..

Do you have a job?:
belajar adalah pekerjaanku..

What time is it now?:
4.40pm

nak tagged :
erm..anyone..


ego~

Apakah itu EGO?
Bila kita x meluahkn perasaan sebenar dlm hati, itukah ego?
atau bila kita terlalu defensif tanpa mahu mengaku kesalahan, adakah itu ego?
Bila kita menahan dari menunjukkan rasa suka, cinta, adakah itu ego?
atau bila kita menahan dari perasaan marah, itu adalah ego?
Apakah sebenarnya ego?

some people said..

"ego tu adalah perasaan menahan dlm diri yg mungkin keterlaluan. sampai tak tahu nak kompromi ngan org, tak tahu nak jaga hati org..ego lah. ego ni ada tahap tertentu. ego setiap org pun berbeza"

"ego is when you know in your heart, you should do something or say something, but you refused to do/say it for your own selfish reasons (which by the way you dont think it's selfish) and it turns out badly in the end (bcoz u didnt say/do that something).

tapi kalau menahan marah sbb xnak terlepas ckp sesuatu yg xboleh ditarik balik, then i think thats not ego. thats called wisdom. kalau xmahu luahkan perasaan sbb takut kecewa lagi, that is called learning from past experience. but then again, thats just my point of view. other people's opinion might vary."

jd..apekah itu EGO??


-_-

hmmmmm...

hati gundah gulana..

hmmmmm...

"bwk besabar yer.."

akan tiba..harinya...

...........

Tuesday, June 16, 2009

alergi~

waaaaaaaaaaaaaaaaa.....

kene alergi balik...muka ku gatal2 dh nh..nk keras dh..

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....

sminggu la aku xkuar umah nh...

sedihnyer...sekser...waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

Monday, June 15, 2009

goldy ku hilang...

assalamualaikum..

erm..dh 3-4hari dh goldyku hilang..xpulang2..xpnah dia meronda jauh2..slalu ada je kt umah ni, x kt blkg, kt dpn...hr tu sakit kulit dia smakin teruk..byk jugak duip habis sbb sakit kulit dia tu..kulit dia agak sensetif..slalu dibwk jmpa doktor..xpnah dia blk mcm ni..mana dia..umur pn mmg dh tua..dr aku skolah2 lg mak dia si baby tu dh lahirkn dia..baby pn dh xde..adakah dia sudah.... :( skrg tinggal nina je kt rumah..kesian dia xde kwn..asyik meow..meow..je...

Sunday, June 14, 2009

masak2 lg..

assalamualaikum..

dh lama rasanya x post psl masakn2 nh..sbb dh lama x masak pn..heh..bz lately n x sempat nk masak..maka hr ni aku berkesempatan utk masak..masak lauk biasa je..ayam masak merah..

bukan gambar sebenar(mls nk amik gmbr sbnr..heh..)

cara2nya:-

1; ayam

marinade ayam utk digoreng..kalo bosan dgn kunyit dn garam sj, ayam tu boleh la di marinade skali dgn bawang putih ke, serai ke, lg sedap..lepas beberapa minit ayam tu diperap (lagi lama lagi best), boleh la digoreng..tp xperlu goreng beriya2 sgt..nnt keras, xbest utk dibuat masak merah..

2; kentang

kentang ni, kalo xnk letak pn xpe..tp as my fav food, mmg la aku akn letak..huhu..juz goreng je utk dimasukkn dlm masakan ni..sedappp...

3; kuah masak merah

mcm biasa, tumis bwg putih n bwg merah, lpas kuning2 dh bwg tu, masuk cili boh, sampai dh garing cili tu, masukkn asam jawa ckit..kalo kering, masuk air skit..nmpk elok je, dh menggelegak, maka sos cili n sos tomato pn dimasukkn..kalo nk sdap lg, masuk la sos tiram..pastu letak la gula n garam secukup rasa..kalo nk menambahkn lg penyedap rasa, letak la daun limau purut dgn serai..mesti sedappp..:)

kalo agak2 pekat sgt, letak air lg..kalo nk bg dia berkuah byk skit, letak byk skit la air tu..tp jgn lupa, garam n gula kene la sepadan dgn kecairan kuah tu ye..kalo xsure sedap ke x, cukup ke x garam gula tu, try la rasa2 skit ujung2 sudu tu..

lepas kuah dh ok, maka, campurla ketiga2 masakan kite tu dlm 1 kuali or periuk...tadaaa...sudah siap..:)

selamat mencuba rakan2..


kurus~

assalamualaikum..

hmm..risau..resah..gelisah...

semakin kurus...

nampak jelas...

bila pakai tali pinggang, biasanya masuk lubang kedua, tp skang nh kene masuk lubang yg keempat, br ok..

adush..

mcm mana ni..

ape aku nk buat..

byk org kata, mkn la byk2..tp mcm mana..aku agak kurang slera mkn..mkn skit je..tp byk kali mkn..aku cpt lapar n cpt kenyang..kdg2 x kenyang pn tp tekak ni yg cpt muak..

mcm mana nk buat??

mam mana nk buat??

mcm mana nk buat??

Friday, June 12, 2009

hello everybody!!

assalamualaikum..

hye rkn2..sudah lame x menjengah blog nh..hr ni br dpt menulis..4 ur infomation (utk sesapa yg nk tau la..) dlm 4-5hari b4 nh, aku telah membzkn diri dlm architectural workshop RUMI2009 dimana UiTM menjadi tuan rumah utk this year..

mula2 aku xde pn involve dlm ape2 biro pn..just pegi nk tgk2 je..tp bila dtg2, rkn ajak tolong bhgn mknn, so juz tolong je la..jd pekerja tetap plak..heh..tp agak kecewa la..mknn agak teruk..dh la sikit, xsdap plak tu..kesian participant..semua xpuas hati dgn mknn..xtau la mane silapnyer..bajet ke, time food testing ke..tp mmg agak sedih la tgk bdk2 nh..sori rkn2 kalo sesapa yg involve tu..mmg ku akui mknn xbest..:(



tp today adalah hr terakhir workshop..juz handle food utk breakfast je..tp aku x g duty sbb dh pengsan dh mlm grand dinner tu..so hr ni aku pn pergi melepaskn rindu pd yg tersayang..heheee...sonok..sentiasa sonok bersamanyer..:) tgk terminator, then pergi menyokong cymku itu kt tournament squash..lwn bdk2 tp malaysian player..mmg hebat bdk2 nh..cymku kalah tuh..heh..bdk muda, mmg cergas..cymku tu dh gmok..pancit..hkhk..sori cym..tp sye sronok bersama cym today..love u..:)

Saturday, June 6, 2009

kak yana sanding..

assalamualaikum..

hari ni agak letey sbb hr ni hari kak yana sanding plop..letey myb sbb cuaca yg panas kot..tu yg mmbuatkn lbh pnat..as usual, kak yana mmg comey sentiasa..persandingan yg ringkas tanpa kompang, berarak jalan dr luar, mnyambut si suami, dn kmudian naik kepelamin yg terletak didlm rumah..kalau diikutkn adat trganu, kalo xsilap aku la, diorg ni mmg xde sanding2 sgt..akn berarak n masuk umah, duduk2 je..tp tu dulu la..skrg ni org dh sanding hebat2 dh..disini ada sdikit photo utk dikongsikn buat anda pembaca yg sudi mnjengah blog ini..:)

upacara menepung tawar..

bergambar bersama..

nmpk jelas kependekanku..kuikuikui..:)

p/s: bahagia..:)