Welcome everyone! Thank You for viewing my blog! It's a little creepy things bout me! Hope u guys enjoy it and have fun wif your own life!!

aku adalah...

My photo
I am an architect..alhamdulillah for all gifts from God Ya Allah..I wanna go far..far away..wif my love ones.. memerhati, menganalisa dan memahami. learn from d past.

Ikut Ikutan...

Tuesday, January 10, 2012

Beyoncé - Broken-Hearted Girl



quotes

"kesetiaan wanita di uji ketika lelaki tidak memiliki apa2 & kesetiaan lelaki di uji ketika dia memiliki segalanya..."


Saturday, December 31, 2011

nak

Pink Blazer...nakkkkkkk....

Sunday, November 20, 2011

Short Form

Assalamualaikum...

Wahhh...bertahun x update blog nih!!!! maaflah, saye arkitek yang busy..haha..(statement cam blagak sket..) anyway, apa yang membuatkan aku nak menulis ye hari ni?? rindu kott..xkisah la masih ada orang baca lagi atau tidak..blog ini adalah untuk dituliskan ape saje yang aku nk tulis..

Okay..Short Form adalah topik kita pada hari ini ye puan puan dan tuan tuan. Kenapa aku pilih topik tersebut setelah lama berzaman x menulis?? sebab aku rasa short form orang zaman sekarang ni melampau lampau dasyatnyerrrrrr!! haha..dulu start SMS, ada la short form sikit2 mcm tak jadi x, nak jadi nk, pada jadi pd..well, itu short form yang sangat biasa..tp sekarang ni, makin tak faham pulakkk..lagi2 yang orang amik huruf yang pertama je untuk dijadikan short form..

Contohnya Selamat Hari Raya, jadinya SHR! Ohhh..SHRMZB pn ada! (Okayy..Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin). Happy Birthday jadi HB je? aiii..ikhlas x ikhlas ni..malas sgt nk menulis, pendek sangat wish tu..haha..tak pun nak kasi panjang sikit..HBTY GBY..haa..tau ape? Happy Birthday To You God Bless You. Oh my..oh my..short form yang mcm ni aku rasa agak keterlaluan la...kesian..manusia semakin malas..kadang2 buat jadi terpikir2 amende la ayat tu..siap teka lagi huruf tu utk perkataan apa..haha..

Oh, sekarang ni pulak aku perasan style budak2 sekolah (terutamanya) punya ayat2 semua kewl kewl belaka..haha..style diorang ni lain sikit.."aque ta suke la kaw bwat cam tue.." "kowang gasa larh, aque patut kerw pegy skola esok?" hadtoiii..sangat lah susah aku nak baca..tergeliat lidah..aku mcm agak bayangkan, gaya diorg tulis yang agak exaggerate ni ke diorg becakap hari2?

Haha..anyway, terpulang..maybe aku sorang je yang agak sukar nak menerima, tapi aku x halang untuk kowang nk guna ayat2 tue..hihihi..

Wassalam



Saturday, July 23, 2011

hari harian

Assalamualaikum...

Hari harianku seperti biasa...kerja kerja kerja..itu je yg byk mmpengaruhi fikiran..masalah kerja x habis2...aku tgh risau ni...yg sorg tu dh brenti, yg sorg lg next week last..huwaa...risaunye aku..sorg2...bosannye..bila sorg lg la btambah tekanannye..aduhai...lepas ni mmg aku nyanyi je la kt opis tu..lantak lah bos..hahahah..ye ke..brani ke aku...kalo dh kene potpet potpet je mane ade mood nk nyanyi..

hmmp..tekanan ni agak bahaya la..akn mengundang keputusan secara drastik dn mungkin akan memudaratkan..aku mintak nasihat doctor utk itu..yes..sbb masa tu aku mmg btul2 pressure..mmg xleh bekeje langsung..yang lagi 'best'nye bila call tokey kedai bgtau dpt mc dr doctor boleh lg dpt bebelan..hmmpp..hadap je la..erm..depression sgt bahaya..ingatlah..semua ada hadnye...selamatkanlah orang yang anda sayang..pesanan masyarakat..

bila byk sgt befikir..apa yg doctor ckp, apa yg org2 ckp, ape yg tokey kedai sndr ckp...baru aku boleh ckp 'patutla...'
Jangan suke perlekeh hasil keje oranglah..lagi2 dpn org ramai..ingat hasil keje kite tu baik sgt ke...
Jangan suke ketawakn org yg xberapa nk bagus..sbb kite bkn bagus sgt...

Bila aku tgk sndr apa yg terjadi, aku sndr malu...malu...dan x suka perkara tu tjadi..tp aku xmampu nk bekata apa2...dh seronok sgt...

Korang tau x mcm mana rasanya bila dh tertekan sgt tp xboleh diluahkan pada sesiapa pn? ataupun bila dh tertekan sgt smpai x terluah apa yg patut diluahkan? sbb kdg2 sgtlah sukar nk gambarkn..susah nk diucapkan..

Aku dlm dilema...

terimekaseh buat insan2 yang sudi mendengar keluahan dan tangisanku...sudi menghulurkan bahu untukku bersandar...memberikan aku kekuatan setipkali aku lemah...

Sunday, July 10, 2011

anak ayam

Assalamualaikum..

Hi all...hari ni rasa macam terindu kat anak ayam gang lah..well, they are my closes friends since we were in high school..SMK seksyen 19 form 4 and 5..

Knape anak ayam? nama tu cikgu Salasiah yang bagi..cikgu bahasa melayu yang sangat best n sporting..! rindu la kt cikgu..mane cikgu skrg eh..cikgu Salasiah bagi nama tu kt kitorg sbb kitorg adalah sekumpulan 6 gadis pingitan berbaju kuning (semua pengawas okay..heheheheh..nama je pengawas..tp same je prangai pn) dan kitorg ni suke masuk class lambat bila class dia right after rehat hour..bila class dh start, tibe2 enam2 gang pkai bj warne kuning nih baru nk tekedek2 masuk class..masuk2 class je cikgu Salasiah trus perli2, "knape lambat..makan nasik ayam ke...?"hehehe...tak pnah lupa all d memories masa high school dulu..best lah...oh, knape anak ayam? coz we all pkai bj warna kuning tu lah..anak ayam kn warna kuning...

haaa..ni la antara gambar peninggalan masa same2 amik sains course kat skolah dulu...time ni semua berangan jadi doktor..hehehhe

Apa dah jadi dgn kitorg skrg?

Okay, kita start dari kanan skali tu ye...nama dia Siti Nordiana Rosli atau kitorg semua panggil dia Nana..she's the youngest..muda setahun dari kami semua sbb dulu dia score exam PTS..so dari darjah 3, dia terus masuk darjah 5..well...she's safely married now! :) happy for you dear..harap kau bahagia disamping husband terchenta ye!

ha, ni la gambar masa kenduri Nana hr tu..nikah 4th June n sanding 5th June..kita semua pergi Teluk Intan, stay sana just for her kenduri tau..:)

Okay, next, sebelah Nana tu Nurul Shahieda Ishak or Shieda aka Sizuka..:D we called her Sizuka sbb suara dia yg mcm bdk 6 tahun tu..hehehhe..Shieda pn dh safely married on February haritu..:) the 1st yang kawen among us..well, she's so happy rite now i guess..:) Love u shieda!

Shieda with beloved husband, Azri..happynyer dier..hehehe :)

Okay, yang sebelah Shieda tu is Nur Baizura Abdul Ghafur or we just call her Bai, or Bye..:) She's now in Ukraine! Waiting for her to come back in Malaysia! a few days left kan? She's a doctor already! Congratz Bye! We all proud of you! Well, hanya angan2 dia je yg jadi kenyataan masa skolah dulu kn..huhu..peneman, pendengar, n gile karaoke! heheheh

Yeay! Bye dah grad! Boleh bagi mc lepas ni! :D

Yang tengah n paling tinggi skali kat gambar old skool tu is Harith Sofia bt Hanafiah..We call her Sofia or Pia..Skrg still studying at MMU, single mingle and happy go lucky person, kan? ada dia je mesti riuh satu kampung..hoho..hey, kaki karoks! hehehe...

Ha...tgk...she will always make you happy whenever u meet her! :D

Right after Sofia is Khairunnisa bt Amir or Nisa or Nisot...hehehehe...She's doing her master now, nak habis dah kan? Well, she's already engaged and gettin married this November insyaAllah...after 8 years relationship with Ahmad Shah Razin, which is also our schoolmate..huhu..Alhamdulillah...your dream come true..:)

ha, muke sronok lah tu..hehehehhe..congrats Nisa!

And me? Hehehe...already an architect now, Alhamdulillah...and also tokey tudung Maniq<----(pls click here) :D just doin a small business to gain my income..Alhamdulillah, bisnes runnin smooth..:)

One of my collections..:)

I miss all of u lah...harap our relationship still strong walaupn all of us dh ada own life and get married kay...amin..

Our last picture together..lengkap 6 orang..rasanya 2years ago kot this pic..semua anak dara lagi..heheh :)
nisa - nana - sofia - asma - shieda - bye

Love U!


Saturday, July 9, 2011

Cela



Aku manusia biasa...

" Rabak mata ku
Pena menari-nari
Tinta berdarah
Kata membara-bara
Masanya ku bernafas
Ini terakhir kali
Puas sudah ku sesak
Dalam dunia sempit
Dulu tersungkur
Kini berdiri
Kau bermain api
Kini ku bakari
Dulu menunduk
Kini ku celik
Kau bermain api

Engkau mahu sempurna
Engkau jadi sempurna
Biar aku bahagia dengan cela ku
Engkau mahu malaikat
Turun dari kayangan
Biar aku bahagia dengan cela ku
Mengapa
Tidak engkau cermin saja
Diri mu yang sempurna, mempesona
Ku bahagia dengan cela
Mengapa…
Tidak kau bercinta saja
Dengan diri mu yang sempurna, mempesona
Ku bahagia dengan cela

Siapa yang mampu mencapai mahu mu
Bilamana kau juga seorang manusia?
Siapa yang mampu mencapai mahu mu
Bilamana kau juga seorang manusia? "


Cela by Boneca

Saturday, June 25, 2011

hi

Assalamualaikum..

dah lama tak menulis...oh..super busy..and also got no mood to write..maybe sbb penat..balik je, letih, tdo, tak pn melepak2..tak pun chatting dgn encik boyfriend yang jauh nun di korea..

Hey, korg tgk nora elena tak? hihihi..masa aku tgh super busy tu, slalu je nmpk status2 pasal nora elena kt fb..emo giler sumer org tgk nora elena..aku ni ha xsempat2 nk tgk...skrg ni bila dh free sikit ni aku pn try la tgk kt TonTon.. owh..mmg beh ah..byk pengajaran yg boleh diambik..mana yg baik la..yg ntah ape2 tu xyah la kn..tp beh2..:) tp adamaya n nur kasih lg beh kot..huhu..

anyway, sepanjang bulan ni aku berkeseorangan..encik boyfriend xde..mmglah ssh sgt aku ni nk terima kenyataan memula dulu..hr2 nangih..heee..teruk kn? ntah la..ssh nk terangkan mcm mana perasaan ni..semua orang lain2 kn..n myb jugak dicampur dgn problem keje..letih keje siang malam..masa encik boyfriend nk pegi pn aku busy..xdpt nk luangkn masa terbaik..lg la sedih..encik boyfriend sgt memainkn peranan utk menguatkn aku..selain a few friends n family..orang baca, orang tgk, orang dengar, tak sama dgn orang yg menanggung...

dalam masa yang sama, i got a confirmation from mr.bos..erm...dalam2 aku tgh in between dgn masalah kewangan dan masalah jiwa raga, bos nk confirmkn aku..tanpa menaikkn gaji...siap mintak aku keje ngan dia lama2..adoi...duit tak cukup la bos...cane nk keje...aku serbasalah...

aku dah tau apa keutamaanku...biarpun kalau aku bkn keutamaan...(ok, ape ni?) haha...


Sunday, June 19, 2011

;)


13 days to count...16 days to celebrate..(^_^)v



Monday, June 13, 2011

maniq 2nd batch






a few of them...

wanna see more?

or blog MaNiQ to get your gorgeous shawl!