Welcome everyone! Thank You for viewing my blog! It's a little creepy things bout me! Hope u guys enjoy it and have fun wif your own life!!

aku adalah...

My photo
I am an architect..alhamdulillah for all gifts from God Ya Allah..I wanna go far..far away..wif my love ones.. memerhati, menganalisa dan memahami. learn from d past.

Ikut Ikutan...

Wednesday, December 29, 2010

Brand New!

Assalamualaikum..

muahahaha..mcm nk jual barang pulak..

"brand new" di atas bukanlah bermaksud aku nk berbisnes..tidak3..cuma mahu melakukan satu pengumuman di sini........

My sister's Third Child is coming soon!!

Kikiki..baru dpt tau td..akn dpt anak sedara baru..tp baru je pn beberapa minggu kot..so, tahun dpn lah kot..myb bln 8..so, lmbt lg..

Alvina-Amsyar ..sedang menanti kemunculan ahli club baru..huhuhu..


Doakan baby n mamanye sihat..:)

Tuesday, December 28, 2010

Ape yg difikiran

Assalamualaikum..

1) DKNY Be Delicious Pink sedang bermain difikiran..oh, sy mahukannya!

2)Kenapa aku sgt slalu jmpe motorsikal yg xde lampu belakang ek? motorsikal mmg xde lampu blakang ke ape? xsedar ke mende tu bahaya? aku pemandu kereta, dan aku sgt tak mahu melanggar sesiapa..tp kenapa penunggang motorsikal (bukan semua) yg slalu menonjolkn sifat2 bahaya? mencelah sane sini, kite dh signal pn dia nk blasah jalan gak..eii..awk tu kecik, kalo kereta langgar, awk jugak yg sakit..aku ni sgt lah risau dgn penunggang motorsikal ni..jagalah keselamatan diri..

3) Apa gunanya designer kalau hakikatnya kebanyakan design masih mengikut atau meniru design yg dh ada? kenapa bila mahu create design yg baru, yg x pernah ada, ianya seperti sukar di terima dn sentiasa dihujani dgn pertanyaan, "ade ke org buat mcm tu?" kalo asik nk ikut org buat mcm itu ini, i don't think we are a designer..Sekarang ini, bila nak 'design', kita kene tunjuk bukti yg benda tu org dh pernah buat, baru 'design' itu di terima..Tp byk yg bukan designer..tp peniru..

4) Bila nk dpt gaji? Sale dh nk abis ni..hoho..

5) Si dia sudah kembali ke klang valey! yeay! :D

Saturday, December 25, 2010

Kak Nad's E-Day

Assalamualaikum..

Went to my office mate's engagement ceremony just now..she's so lovely..kenal dia dari kt uitm perak lg..used to be my senior, lepas tu continue degree sama2..lepas tu mintak keje sama2 jugak..huhu..

Here some pictures to be share with..1st time dia make up okayy..huhu..dia kata accessories semua pinjam makcik2 dia punya..haha..

Lovely Nadia ;)

Nadia - Ehsan

Adik2 menunggu turn..:D

Rakan2 office dan studio..:)

Segan2..

Ehsan sedang segan3 lagi..

Malu2 meow..

nikipipi

:D




Congratulations Kak Nad! I'm happy 4 u & ehsan! semoga berbahagia ke akhir hayat!

mohd hisyam..


i miss u..



Thursday, December 23, 2010

wedding card, wedding map...bla3..

Assalamualaikum..

Sejak dua menjak ni, aku tibe2 menjadi consultant utk wedding card..bidan terjun..hohoho..dulu aku pnah buat map utk wedding card abg aku..it's 3d map..menggunakn ilmu 3d yg aku ada utk buat 3d map..lain sikit la dr map yg ada kt card biasa kn..huhu..tp ade je yg aku buat map 2d memandang owner mahu 2d..so sejak dua menjak ramai kenalan yg nk kawen ni, aku telah diminta utk menghasilkn map utk my bestfriend's wedding card..mula2, map, lepas tu dia mintak buat table signage, lepas tu, dia mintak buat card dia terus..heh..

lepas dh siap wedding card untuk bestfriend aku tu, datang pula kawan abg aku yg meminta aku buatkn map utk card kawen dia..wah..bisnes berkembang..huhu..so kt sini nk promotelah sikit2, haha..sape2 yg nk aku designkn wedding card dia, boleh la..negotiable, dont worry..aku ni baik hati skit..haha..:D

contoh...

mock up..haha..supaya senang nk phm kad dia tu mcm mane rupe..

inside d card..kt cni la tulis "dengan segala hormatnya kami menjemput...."

Map kt page dpn & blakang..
Rupe diluar kad..ini adalah sample 1 design..boleh dsgn sgt mcm2 lg..



My brother's wedding card..

contoh view map 1..

contoh view map 2..

contoh view map 3..


Monday, December 20, 2010

Change

Assalamualaikum..

Yes..i changed it again..haha..sonok btul tukar background..mmg x tetap pendirian btul aku ni..haha..last background paling lama kot..but this is more into me..pink..pink..pink..everybody knows that i love pink..erkk..well..everybody yg btul2 knal aku la..

love this color..love this simple background..polka dots..suke3..:D

well..back to my world these 2 - 3 days..busying mendesign sesuatu utk my lovely friend for her wedding..table sign la, wedding card la..map..mcm2..she is one of my fussy2 friend! haha..tp dia mmg..so perfectionist..orgnyer cantik, so of course la nk semuanya cantik..especially for her big day..i did all this for her..n it's free..kalo x dia tu salah satu kwn rapat aku (anak ayam gang back to school life), xdenyer lah aku nk bg free2..huhu..

my whole weekend telah diluangkn didalam rumah..teperuk..kalo keluar pn x smpai ketiak nk bepeluh dh blk umah blk dh..hahaha..almaklumlah..encik boyfriend balik kampung for school holiday..erkk..school holiday mcm bdk skolah sgt lah pulak..erm, cuti sem lah senang kn..so bila dia xde kt kl, aku pn teperuk lah kt rumah..kwn2 pn smua kuar dating..huhuuu..mcm sedih jek kn..but it's ok..duduklah rumah nih asma..asek kuar je ko tau..huhuhu..

ok, Monday is coming again..mcm biasa, hidup kebanyakan manusia..pergi bekerja..mencari nafkah hidup..oh..bila lah duit claim ni nk dpt..:P chow..mahu tdo utk ke tempat kerja esok..

wassalam

p/s: i miss u darling..:-)


Saturday, December 18, 2010

minggu ini

Assalamualaikum..

A week of sore throat! oh..sakit..sakit ini tekak..seminggu dh..oh...
dlm2 sakit tekak tu ade pulak sakit gigi bongsu..bengkak gusi siap..adeh..tp gigi dh x sakit..tekak masih sakit perit ala2 rock gitu..suara pn asik out of tune..huhu..

baiklah sakit tekak ini dgn cepattt..aminnn...


Wednesday, December 15, 2010

ego vs pms

Assalamualaikum..

Kadang2 aku terfikir..adekah ego lelaki dgn PMS (Premenstrual Syndrom - sindrom sebelum datang bulan) wanita adalah same? lelaki menuntut wanita supaya memahami bahawa mereka mempunyai ego..ego seorang lelaki..begitu juga wanita yg juga meminta lelaki memahami situasi apabila PMS muncul.

Kebiasaannya PMS akn terjadi apabila seorang wanita itu datang bulan..antaranya tanda2 seseorang wanita itu sedang mengalami PMS adalah dari segi gangguan emosi - akn lebih sensitif, moody, dan juga darisegi gangguan kesihatan - sakit kepala, sakit badan, badan lemah. Ada yang mengalami kedua2nya, ada juga yg mengalami salah satu..ada juga yg tdak mempunyai masalah langsung. Kadang2 bila kesihatan terganggu, maka ia juga mempengaruhi emosi..

Ego..
Apa itu ego?

Dalam kamus dewan edisi ke 4;
ego maksudnya persepsi seseorang tentang harga dirinya, yg seterusnya mempengaruhi keyakinan dirinya...
keegoan bermaksud perihal mementingkan diri sendiri
egois adalah orang yang suka mengutamakan (menonjolkan) diri serta bermegah2
egoisme maksudnya sikap (kelakuan) yg mementingkan diri sdiri atau menganggap diri sdiri lebih penting dari org lain
egoistik maksudnya bukan orang yang mementingkan diri sdiri

Banyak pihak mengaitkan ego dengan lelaki..malah lelaki sendiri mengakuinya..wanita punya ego, tapi lebih lembut hati..bila lelaki sendiri mengaku dirinya punya ego, maka wanita diminta memahaminya.

apa kaitan ego dgn pms?

perbezaan
ego = berpanjangan
pms = sekali sebulan
ego = boleh dikawal
pms = sukar dikawa terutama yang effect pada kesihatan

persamaan
kedua - dua belah pihak menuntut untuk difahami..maka perlu bersabar..

p/s: bagaimana pula apabila wanita mengalami PMS dan lelaki pula meletakkn ego untuk tidak mengambil kisah tentang wujudnya PMS tersebut? kesiankn.


Saturday, December 11, 2010

skudai..jb..orang kawen..

Assalamualaikum..

preety pengantin..:) just got back from skudai..upacara menghantar pengantin wanita ke rumah pengantin lelaki..she is one of my preety2 cousin..younger than me! ok, most of cousins dh kawen..erk..boleh bilang kot sape yg x kawen lg..kecuali yg bdk2 kecik tu lah..yg ala2 sebaya remaja mcm aku ni, mostly dh kawen..heh..cousin aku tersgtlah ramai kot..yg xtau nama pn ada..kalo dh adik beradik ibu pn 12 orang, sorg anak 5-7, mane tak ramai..yg si anak sepupu pn ade yg dh nk kawen gak..hoho..

just bought a kain for my best friend wedding nnt..kami berempat akn jadi dayang2 n memakai bj yg lebih kurang sama..kain pn kami beli yg same..cuma lantaklah sape2 nk buat baju ape..kurung ke, kebaya ke, kurung moden ke..we r so excited about it! she's d 1st yg akn kawen between 6 of us..hope she'll b happy n happier wif her perfect guy..amin..

p/s; oh, leteh wooo..

Thursday, December 9, 2010

hey..

I MISS U..



Wednesday, December 8, 2010

abang harmonika

Assalamualaikum...

Date : 03/12/10 - 04/12/10
Trip  : Melaka
Arrival Time  : 2330

malam itu setelah check in di discovery guest house (not bad! murah dn selesa), kami berjalan2 di kota lama itu..bosan3, jonker street telah pn tutup..maka kami melepak2 di tepi sungai melaka..sedang asyik mengambil gambar..maka kedengaran merdunya bunyi harmonika dimainkan..

"singgit fren, sringgit ke, dua ringgit ke.."
oh..aku terus menggeleng sambil kami semua beredar dari situ..
"ala..boleh la fren, singgit la fren..jangan kedekut, nnt mcm mana nk dpt suami yg terbaik.."
apakah? lelaki itu masih mengekori kami..hati mula dup dap dup dap..ada yg nk tergelak dgn gelagat abang harmonika itu..
"apa gelak2? kedekut..! nnt jgn datang melaka lagi tau..aku benci korang! sultan melaka benci korang!"
oh my God..apekah?? kami berjalan semakin pantas..namun suara2 abang harmonika itu masih kedengaran..memaki hamun..heh..lepas tu dia singgah kt orang lain pulak dan masih meminta wang..setelah terasa sudah tidak diekori..kami berenti seketika utk mengambil gambar..tiba2..
"f*ck u! f*ck u!"
hah, abang harmonika itu masih wujud! maka kami pn melarikan diri..! muahaha..
itulah antara kejadian yang sukar dilupakan ketika berjalan2 di Melaka..psycho giler mamat tu..and these are some pictures that can b share wif..:)

malam itu kami tiba..
kejadian sebelum bertemu abang harmonika
lari menyembunyikan diri dari ancaman abang harmonika..
pagi yg indah
sempat..
mencari topi tatkala hujan renyai2..
sesuwaiiii
mine :)
mari ke kenduri kawen..sempat..
si pengantin..cousin ku..
mari ke bandar semula!
destinasi pertama..kapal..
yeah..
destinasi kedua..menara taming sari..besttttt...
abang beca
a famosa..maka harmonika kedengaran lagi..!
backstreet girl..kata lili..
posinglah sebelum abang harmonika menyerang

destinasi terakhir..umbai..
licinnn...
gambar menarik..
babai melaka..dari power puff girl..

p/s: thank 4 d wonderful trip guys!