Welcome everyone! Thank You for viewing my blog! It's a little creepy things bout me! Hope u guys enjoy it and have fun wif your own life!!

aku adalah...

My photo
I am an architect..alhamdulillah for all gifts from God Ya Allah..I wanna go far..far away..wif my love ones.. memerhati, menganalisa dan memahami. learn from d past.

Ikut Ikutan...

Tuesday, March 30, 2010

fuuuhhhhh.....

Assalamualaikum...
huuuuhhhhhhh...akhirnya....eh..x berakhir lagi...tp aku sgt lega bila model dh selesai...for the first time, buat model sampai mengalirkan air mata...huhu...dugaan2...segalanya ditempuh dgn penuh kesabaran..aku rasa, sem ni paling menguji kesabaran...tp aku percaya bhw semua ni ada hikmah..kata org, bersusah2 dahulu, bersenang2 kemudian..insyaAllah..semuanya fair and square..
harap aku lepas sem ni..

Saturday, March 27, 2010

6th day


6th day...and he's back! :)

Wednesday, March 24, 2010

3rd day

And i miss him again...

Tuesday, March 23, 2010

2nd day

my 2nd day without him..miss him so so so damn much...

Sunday, March 21, 2010

sedih~

Assalamualaikum..

Huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!! Sedey...ditinggalkan selama seminggu....huwaaaaaaaaaaaaa!!!!

slalu kalo naik tangge fspu yg mcm batu cave tu, mesti akn call dia, buat teman...lebih2 lg waktu mlm yg sunyi... tp skrg xleh call... huwaaaaaaaaaaaa!!!

sayu... sunyi... sedeyyy... huwaaaaaaaaaaaaaa!!!

tp, aku tetap gembira utk dia..dpt gi aussi dan disponsor plak tu..bestnyer..mesti dia sgt teruja utk itu..hope u enjoy urself there my love!!

ps: baru seminggu dia gi dh camni kot..heh..


20032010

Assalamualaikum..
huhhhh...20032010 sgt meletihkan tp menggembirakan!!! :D thanx rakan2 kerana mengisi penuh hariku pada 20032010...start wif anugerah dekan kt uitm (jd photographer je ye..bkn penerima anugerah..huhu), lpas tu trus ke midvalley utk menyaksikan pertandingan bayi comel yg mmg comel2 belaka..bkn bayi je comel, parents pn comel2 gak..after midvalley, terus ke kenduri kawen abg kepada one of my batch member..abg dia and his wife pn mmg super senior archy kt uitm..lepastu, terus ke pantai remis, amik2 gmbr masa sunset, then solat maghrib, before ke jeram utk menikmati seafood and celebrating birthday rakan2 dibulan march..best3! saat2 akhir sebelum habis belajar..erk, confirm ke abis nih? heeeee...
here some pictures to share


Best Students
Bayi Chumeeellllll...comel kan....


Kenduri Kawen..


Pantai Remis

Birthday guys



Thursday, March 18, 2010

pujuk

Hati...

Janganlah Kau Bersedih...

Tingkatkanlah kesabaranmu...

Percayakan harapan dan impianmu...

InsyaAllah...

Sunday, March 7, 2010

new experience

Assalamualaikum..

Smlm which is 6th March 2010, one of my bestfriend mintak tolong my boyfriend utk jd photographer hari sukan Islamic Integrated School Sec4 yg bertempat di Stadium Mini Sec13. So aku pn telah melantik diri sendiri utk menjadi assistant kepada beliau..hehee..dpt la sikit upah..xbyk pn, tp xpe..tolong kwn n tolong skolah tu skali..dgr kata skolah tu in a process utk di bangunkn dn dipromosikn, sbb tu la mereka memerlukan photographer so that bleh promote aktiviti mereka..so kami turut membantu la..

A good school i think..International Islamic school yg menggunakan bahasa inggeris sebagai pengantara serta mendidik nilai2 islam dikalangan mereka..bdk2 darjah satu dh didedahkn pd penggunaan bhs inggeris..ianya juga kerana ada beberapa student yg bukan dr malaysia, ada yg dr somalia la, iran la..cikgu2 pn ade yg dr luar..


anyway, this is my 1st time being a co-photographer..letih wooo..hari sukan, kite pn belari satu padang..tegang segala urat kaki..kihkih..tp ianya mungkin pengalaman yg positif dn x dpt dilupakan..

p/s: they are very nice community :)

forgive and forget

Assalamualaikum..

ape maksud forgive and forget? ade org, dia ckp forgive but not forget, tp ade jugak org yg forgive and forget..tp ada ke forget but not forgive?haha..aku merapek..

bila forgive and forget, bermakna kite dh memaafkn org tu, dan melupakan perkara itu.maknanya sudah tiada ungkitan di belakang mahu pn di depan org tu..itu juga memberi maksud yg kite dh totally memaafkannya...

bila ada org ckp forgive but not forget, maknanya dia memaafkan tp dia xakan lupakan kesalahan yg kite telah lakukan..actually aku xfaham sgt konsep forgive but not forget ni..adakah ianya sama seperti tidak sepenuhnya memaafkan ataupn tujuan 'but not forget' itu adalah to remind pesalah supaya dia xkn ulangi kesalahan dia lg sbb kesalahan yg dilakukan itu tdak akn dilupakan? so bila kite x akan lupakan kesalahan seseorang, ianya seperti kite masih lagi ada rasa 'lain mcm' terhadap org itu, so that kite akn lebih berhati2 dgn si pesalah..isn't it? tp ade jugak yg melafazkn forgive but not forget, tp sbnrnya masih marah dn masih tidak mahu berkawan dgn pesalah walaupun sudah berkali2 memohon maaf..so, maksudnya, lafaz itu hanya sia2..

sesetengah org mengambil sedikit masa utk memaafkn..ye la, masa mula2 keadaan tu berlaku, mesti la masing2 hati tgh panas..so bila dia cool down, dia akn ok blk..mcm mana kite nk tau yg kite dh forgive and forget? bila kite dh lupa yg org tu pernah buat salah pd kite dan disaat itu kte mmg xde perasaan negative t'hadap pesalah tu..tp ada jugak yg haru bila wujudnya "pencucuk"..

contohnya si a telah lama memaafkan dan melupakan kesalahan si b, tp tiba2 setelah 5-6tahun pekara tu berlaku, ada pulak si c yg mengingatkn si a bahawa si b tu pernah buat salah pd si a..yg si a pulak terpinga2, "eh, kesalahan ape?' yg si c pulak "aii..xpayah la buat2 lupa.." ish3..xbaik mcm tu..sedangkan si a dh lupa langsung dh perkara tu..

sometimes, bila kite nk berbuat baik, mmg syaitan kuat menghasut supaya kite menonjolkn sifat2 yg x elok..samalah bila kite marah..ade je syaitan yg menghasut "pegi la luahkn kt status facebook kemarahan kau tu.." kehkeh..tetiba ada lg topic facebook..baiklah, sila jgn menyimpang. wassalam..

p/s : jgn tewas

Friday, March 5, 2010

perasaan

Assalamualaikum..

ape perasaan anda, bila anak kite atau anak saudara kite yg kite tgk dia dari dia dilahirkn, dh pandai utk panggil nama panggilan kite, contohnya 'mama' or panggilan makcik or pakcik..? setiap kali dia nmpk kite, dia dh kenal kite dn dh tau nk panggil kite ape..

penghibur hati

aku rasa sangat terharu utk itu...bila 1st time anak sedara aku panggil aku "cikde", rasa mcm "wahhh!! dia dh kenal aku!" rasa seronok, bangge dan terharu bila dia dh cam kite dan nk kt kite je.. :) lagi2 bil akite baru blk dr kerja atau kelas, bukak je pintu, dia dtg kt kite, peluk kaki kite n panggil "cikde, cikde.." wah..tersentuh rasanya..:)

p/s; ini baru anak sedara, kalo anak sendiri, mesti lagi teruja :)

Thursday, March 4, 2010

social website

Assalamualaikum..

Just to share my opinion..


Pada zaman sekarang ni, social website berlambak2 wujud kt internet..we have facebook, friendster, twitter, my space...social website for me purposely is to connect every people so that we can always keep in touch anywhere we go.ye la, zaman sekarang ni, kat mana2 pn ada internet, so lebih senang utk contact people.

bagi aku, kewujudan social website ni agak berguna. rakan yang dah lama giler x jumpe, boleh jumpe kt situ..mmg seronok..bila kite ingat dh takkan jumpe dh orang tu lepas kite berpindah (maklumla, dulu2 xde handphone, xde la nk amik number phone), tp dengan adanya social website, mmg banyak sgt rakan2 dapat dijejaki..sangat membantu itu..

it is also good to share our feelings and memories with other people..but in the other side, some people use it as a medium utk melepaskan kemarahan dan memalukan orang lain. Some people ada yang selalu post status yang very negative things..mengutuk orang itu ini, melepaskan geram dgn kata2 kasar..bagi aku, aku rasa status2 yg sebegitu hanyalah memalukan si penulis because it's really reflect the person itself..bila kite mengemukakan kata2 sebegitu, ianya hanya akan menampakkkn keperibadian kite yang kurang enak..ye, mungkin aku juga pernah, tp kini insyaAllah aku sudah sedar dari itu..

so i think, we dont have to use the advantages for disadvantages..gunakan dengan niat yang baik..insyaAllah..

p/s: hanya pendapat peribadi semata2..

Wednesday, March 3, 2010

ape2


............saye sudah tidak sabar untuk grad............