Welcome everyone! Thank You for viewing my blog! It's a little creepy things bout me! Hope u guys enjoy it and have fun wif your own life!!

aku adalah...

My photo
I am an architect..alhamdulillah for all gifts from God Ya Allah..I wanna go far..far away..wif my love ones.. memerhati, menganalisa dan memahami. learn from d past.

Ikut Ikutan...

Monday, August 30, 2010

asma shamimi....

sila tenang...

MySpace

Saturday, August 28, 2010


forever wif u..


Thursday, August 26, 2010

lagi pasal jalan raya

Assalamualaikum..

huhu..aku seorang pemandu normal..post kali ni pn masih pasal kerenah2 pemandu di jalan raya..

Bukan apa, untuk ingat - ingatan kte bersama..heee

Tadi, masa aku memandu pulang kerumah, aku telah dihimpit oleh sebuah bas yang gabak sebanyak 2 kali!! Aku mmg hangen betul lah..bas tu mmg nk kearah yg sama dgn aku, tp kejap2 nk himpit ke kanan. kalo xbyk kereta, alasan "xperasan ada kereta kt tepi" mungkin boleh dipakai.tp masalahnye, bygkanlah time org balik keje, puasa2 ni plak mmg everyday jam, so mmg xleh guna la alasan tu kn..

1st skali kt roundabout, please la, concentrate on ur lane! jgn la ko tgh pusing2 stereng tu main pusing je smpai masuk lane org sblh.. drivers must be able to control their vehicle very well! Ckp psl roundabout, boleh dikatakan each time aku kt roundabout, especially kt shah alam nih, lori yg besar gedabak tu mesti main suka hati je nk enter roundabout tanpa menghiraukn kereta2 yg mmg dh sedia enter. haih~ aku mmg geram betul. sbb dh byk kali kene.sgt byk kali.mentang2lah korg tu besor, kalo aku langgar aku yg mati, xboleh ke ikut rule? kenapa nk bg org lain sakit jantung? haih~

ok, back to the bus td. 2nd time td dia nk himpit aku time kt traffic lite.awal2 jalan tu dua lane. aku kt lane knn, dia kt lane kiri.owh, b4 that, sblm tu bas tu ada kt blkg3 kereta aku, then dia bwk laju smpai lah dia nk potong aku ikut lane kiri dn bila menghampiri traffic lite dia terus himpit nk masuk lane kanan tanpa menghiraukn kereta aku yg macho itu. haih~ mmg menyakitkan hati lah. dh x saba nk bukak puasa ke pakcik? ke nk tekencing?

haih!~

memandu lah dgn berhemah dn fikirlah org lain juge.....

wassalam


Tuesday, August 24, 2010

HOme

New background...again..:)

Just wanna make myself at home..

Feel free to write anything in my head..

This is my comfort zone..

Sunday, August 22, 2010

Pemanduan berhemah amalan mulia


Assalamualaikum

Selama beberapa tahun aku memandu dijalan raya, aku telah mengenal pasti bahawa masih ramai lagi para pemandu di jalan raya yang masih tidak memahami konsep jalan raya yg mempunyai 3 lane. 3 LANE ye..bkn 3 LINE..heh..

Gambar hiasan semata - mata

Masih segar diingatanku (skema giler ayat), masa aku amik lesen peringkat L dulu, setiap org dikenakan menghadiri class, dgr ceramah (ceramah ke org panggil?) dr org2 hebat utk ajar kte rules2 dlm memandu. Masa peringkat itulah juge kite para2 pemandu diterangkan tentang konsep jalan 3 lane yg selalunya di highway lah.. lane paling kiri sekali adalah lorong perlahan, lane tengah adalah lorong laju, manakala lane paling kanan adalah lorong memotong (difahami sebagai lorong yg lebih laju dari lorong laju).

Dukacitanya (ayat telebih skema lagi), ramai pemandu - pemandu yg sukakan cara pemanduan ala2 makan angin slow motion, memandu di lorong tengah..diulangi sekali lagi, lorong tengah adalah lorong LAJU..maka oleh itu, jika anda memandu ala2 makan angin slow motion, and ada pulak kenderaan di belakang yg kelihatannya lebih laju dari anda, dh mula cucuk2 blkg kereta anda, maka seharusnyalah anda berpindah ke lorong kiri..mesti anda pk "alah, nk potong g lah blah kanan!" tak pun, "biarlah, aku pemandu yg cermat, yg ko nk cpt2 tu knape!" fahamilah, kebanyakan kenderaan yg memandu dilorong tengah, memandu lebih laju dari kenderaan dilorong kiri dan kurang laju dari kenderaan dilorong kanan..

maka, yg nk pegi mkn angin tu, tolonglah ketepi..

Friday, August 20, 2010

All I Wanted

Think of me when you're out, when you're out there
I'll beg you nice from my knees
When the world treats you way too fairly
It's a shame i'm a dream

All I wanted was you
All I wanted was you

I think I'll pace my apartment a few times
And fall asleep on the couch
And wake up early to black and white re-runs?
That escaped from the mouth

Oh-Oh

All I wanted was you
All I wanted was you
All I wanted was you
All I wanted was you

I could follow you to the beginning
And just relive the start
And maybe then we'll remember to slow down
To all of our favorite parts

All I wanted was you

All I wanted was you
All I wanted was you
All I wanted was you
All I wanted was you

All I Wanted - Paramore



Thursday, August 19, 2010

lalalala

"Gaji beribu - ribu takkan tak de duit!"

Aku tension btul lah pernyataan itu! Diam boleh? haih!~

MySpace



Wednesday, August 18, 2010

kehidupan


Assalamualaikum..

sejak bekerja ni..aku rasa aku agak kelam kabut..especially bab2 manage duit..ye la, skrg dh tanggung diri sendiri..nk mintak duit kt org pn segan..tambah lg pening bila ada kereta..byr tu byr ni, nk kene servis, repair mende2 rosak..mcm2..tolak2 gaji tinggl sikit..nk kata aku shopping sakan, memang tak lah kot..ape yg aku bli utk aku hanyalah berjumlah seratus ringgit..


hmm..mungkin masih di awal2..x reti nk manage duit lg..

hrp2 semuanya akn ok lepas ni..

Monday, August 9, 2010

Dari hari itu...

Dari hari itu...
Aku melihatnya...
Aku terjatuh...

Dari hari itu...
Hatiku terlihat hatinya...
Terpaut dan tertaut...
Kuat, utuh terikat...

Dari hari itu...
Dan aku melihatnya lagi...
Dan aku terjatuh lagi...

Dari hari itu...
Ku milikmu...






Dan hari ini...
Tiada yang terusik...

Sunday, August 8, 2010

duit~


Assalamualaikum...

Wahhh..zaman sekarang ni, mcm2 cara org nk dptkn duit..dulu byk la psl skim cepat kaya la, apelah, skrg ni musim mlm pulak..erk..mlm yg dinyatakan disitu bukan malam ye, tp M.L.M = multi level marketing. makin menjadi2 pulak aku tgk..siap ade yg kene tipu, kene cekup..siap ada panggilan 'ratu' mlm plak tu..wah..


Sejak mlm ni ada, byk pulak aku baca ayat2 'power' dr org yg terjebak dgnnyer terutama kt facebook..ayat2 diorg mcm lebih kurang sama and kdg2 mcm penah baca je ayat tu tp kt wall org lain..heh.. antara ayat2nyer mcm..

"Tak perlu bertali leher, berkot hitam, kemeja dan seumpamanya! Hanya berkain pelekat, dan t-shirt..itu sudah memadai utk menjana income sehari RM1000-RM2000! tak ada bos yang akan mengarahkan anda. Bekerja dari rumah kini bukan lagi khayalan! PM me kalau nak tau."


"Saya nak senang, saya nak bantu keluarga, saya nak beli ini..itu~ cakap2..dan terus bercakap..tapi tiada TINDAKAN = NO RESULT. How to get the result?? ACT...MOVE from your place..move TOWARDS your GOAL. If u want money..let money comes to you!kalau nak tau, PM me.

"Bangun pagi, tengok orang pergi kerja..."

"Sambil main fb, duit masuk dalam akaun..nak tau? PM me!"

Aduhh..mcm2 la ayat pancing yg ada..kadang2 naik rimas pn ada bila post2 mcm tu masuk dlm wall kite..ada jugak aku dgr rakan2 yg block rakan sendiri semata2 sebab terasa annoyed dgn status2 mereka..hmm

tak pe lah, lain orang, lain caranya..mungkin mereka rasa cara itu membahagiakan mereka..tp ingat2lah, jangan la terlalu taksub dgn mlm or duit..terlalu taksub sampai lupa benda lain..dunianya hanyalah bercakap pasal duit..sesungguhnya kekayaan itu boleh mengkhayalkan..

sbb ramai jugak kwn2 yg terabai dek kerana si pasangan menceburi bidang ni..terabai, tergantung x bertali..aduh..kesiannyer..

semuanya hanya kerana...WANG...

p/s: sedihla macam tu..


Saturday, August 7, 2010

TAK SUKA


hey, kalo buat salah ngan aku, mintak maaf ngan akulah..kenapa mintak maaf ngan org lain..


Wednesday, August 4, 2010

love :)



p/s: i love u!

public toilet yang xde air! arghhh!!!

Assalamualaikum...

Pernah tak korang berpengalaman bila jalan2 kat luar, bila pegi public toilet, time melepaskan 'hajat', tiba2 baru korg realize yg toilet tu xde air?? warghhh!! sangat2 tak suke keadaan itu..nak2 bila time dh tak berapa nk tahan tu kn, dh melepas dulu then baru bukak paip air, tibe2 xde air yg keluar! haih! pantang betul lah! tambah pulak time tu xde tisu langsung dlm handbag mahupun dlm toilet tu...adoiiii..mmg malang lah nasib!!selalunya public toilet yg dekat taman2, tasik2 atau r&r2 lama tu yg slalu camtu..n kadang2 kt masjid pn camtu gak..huhu..nih berdasarkan pengalaman la kn..hahah...!

maka, sebelum melepaskan hajat tu, check dulu toilet tu ada air ke x ok! tak pun, sentiasalah ada tisu dlm handbag..mana la tau kalo dh x tertahan sgt tu, at least dlm gawat2 tu ada tisu!