Welcome everyone! Thank You for viewing my blog! It's a little creepy things bout me! Hope u guys enjoy it and have fun wif your own life!!

aku adalah...

My photo
I am an architect..alhamdulillah for all gifts from God Ya Allah..I wanna go far..far away..wif my love ones.. memerhati, menganalisa dan memahami. learn from d past.

Ikut Ikutan...

Monday, September 27, 2010

Pengumuman!

Yeayyyy!!!
Aku dh dpt anak sedara baru!!!!!
Will upload photo later!!



Friday, September 24, 2010

Nantikan!


Satu pengumuman bakal dilakukan tidak lama lagi!

Tungguuuuu!!

Sunday, September 19, 2010

gambo besor ;)

testing3..:D

Cerita2..

Assalamualaikum..

Cousin aku nak kawen bulan 11 ni! Wahhhhh! Dh dekat dh!! Honestly, pada mulanya aku agak terkejut dgr berita ni dr ibu. She's younger than me. Dia xde tunang2 pn, terus nikah je bulan 11 ni.n ibu siap ckp lg, buat mcm tu lg senang ma, lg jimat. xpayah hantaran 2 kali, jamu mkn pn sekaligus je. erk..mcm bemakne je kata2 ibu tu..ehek..lmbt lg bu..:P

Antara rakan2 geng anak ayam aku pn ramai yg nk menikah next year! half of them..nisa n nana kata next year tp x inform bila while shieda plak confirm bln 6. n dia akn tunang bln 11 ni. I'm so excited wif that! masa ikut dia tgk cincin tunang pn dh mcm terharu sgt...nk kawen dh kwn aku nih..yg lg 3 org group anak ayam masih xnmpk2 lg tarikhnyer..bkn kata tarikhnyer je, tahunnyer pn blum lg..heh..

i'll wait..my day will come..;)

nway, takut jugak aku dgr cerita yg ada pengantin perempuan yg hilang di hari majlis! grrrr...takut3..but she came last minute.,but than, xsmpai sebulan kawen dh nk becerai..sedihnyer...n kesiannyer si husband..ok, hopefully xjd mcm tu kt sesapa yg rapat dgnku, n juga diri aku sndiri..cerita2 yg didengari sekadar mengambil iktibar..xkisahla betul ke x btul ke..cuma amik pengajarannyer..jgn dgr2 kosong je kn..

hope all of my friends akn berbahagia selamanya..

shieda : congratulations on ur coming engagement day! i love u babe!
nana : congratulations on ur past engagement day! nanti kawen jemputlah yea...!
nisa : still wait for ur next good news! ;)
baizura : hope 2 c u next year! pulang for good! n nantikan aibaq hantar rombongan! :D
sofia : hey3! mane boyfriend??!

love u guys anak ayams!!

Saturday, September 18, 2010

Sebuah kisah

Aku dah byk kali bercinta. Dari zaman skolah rendah. Koleksi aku adelah lebih 10 orang kot. Yg mengaku ex ada, yg aku x ngaku ex pn ade. Mungkin sbb aku cpt bosan. Atau mudah terima org lain. Atau bercita - cita tinggi. Atau x pernah bpuashati dgn ape yg aku dpt. Atau masih x jmpe yg btul2 cocok dlm hati. Bila relationship dh lama skit atau ada jarak menjauhkankn atau ada waktu yg memisahkan, aku mulalah test power kt org lain. (merujuk kepada kenyataan diatas = aku bajet hot)

Tapi itu dulu. Dh lbh 10 lelaki dlm hidup, yg satu ni baru aku rasa btul2 buta. Aku dh x nmpk org lain dh. Dh lebih 3tahun. Relationship aku yg paling lama kot stakat ni. Tapi aku masih jatuh cinta, aku masih mahukan dia, aku masih mahu sentiasa bersamanya, aku masih angau.

Setiap kali ingatkn dia, telatah2 nya, memori bersama, pasti aku akan senyum seorang diri.

Sekarang baru aku rasa.

Tertusuk jauh dalam hati.

He is my man.

He is my man.

He is my man.


Friday, September 17, 2010

Pesanan buat sekeping hati..

Wahai hati...

Tabahlah kamu...

(-_-')

Wednesday, September 15, 2010

Touched by Maher Zain


" For the rest of my life
I'll be with you
I'll stay by your side
honest and true
Till the end of my time
I'll be loving you...loving you...

For the rest of my life
Through day and night
I'll thank Allah for open my eyes
Now and forever
I'll be there for you

I know that deep in my heart... "

A little bit lyric of this song..demam maher zain dh kt rumah ni..everyone's laptop are playing this song..heh..but i love this song so much..so deep, so touchable..


Tuesday, September 14, 2010

Ibuku yg terbaik

Tiada seorang anak pun di dunia ini yang suka apabila ada insan lain yang mengata2 ibunya sendiri!

Am i right?

Malas aku nk layan org mcm tu! Lebih baik aku blah je dr ctu drpd aku bertindak diluar kawalan!

Saturday, September 11, 2010

Raya Shot

Assalamualaikum..

Selamat Hari Raya everyone!

just some photos to share...




The whole family without kakak n her family..


wif my 2nd sister, sarah


stok2 bujang yg masih ada..huhu..from left, kak sarah, azam (younger brother) n me

kami budak skolah, dtg nk duet raye..


Thursday, September 9, 2010

Rayaku di Shah Alam..

Assalamualaikum...

For d 1st time in my whole life...i'm celebrating hari raya at Shah Alam, a place where i live since i was 1 month old!

Perasaan dan suasana yg sangatlah berbeza..kalo b4 this, every year akn raya kt terengganu, kampung ayah's side..usually akn ada satu hari which is last day of ramadhan, my whole big family will having break fasting together..but now kami meraikannya bersama keluarga kecil sje..sbb my sister in law punya delivery due dh hampir tiba..so perut tgh sarat..ibu mahu menjaganya..so kami anak beranak pn turut serta lah..

and kejap lg nk merasa suasana mlm raya kt kompleks pkns pulak..td my sister in law ckp ramai giler org, mcm xnk balik je..hoho..

esok tgh hari aku, kakak n adik akn bertolak ke terengganu..just nk meraikn 1st raya wif my parents..then baru bertolak ke rumah nenek..for d 1st time, i'll drive to terengganu myself wif my own car..wah..terasa sgt dewasa lah..huhu..

doakan kami selamat tiba di rumah nenek ya!

anyway, wishing to all friends, Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Batin!


Wednesday, September 8, 2010

WoRk

Mungkin inilah yg dinamakan asam garam pekerjaan..mcm2 dugaan..mcm2 jenis org..

Bagi aku hari bekerja adalah hari bekerja..hari cuti adalah hari cuti..mmg lah kn..tp mostly my weekends aku pasti akn ke office jugak..sbb risau keje x siap..fikirkn tanggungjawab..adalah sebulan tu sekali dua je x pegi office masa weekend..

Weekends is our day! Yes!

Bagi seorang pekerja, adalah menjadi hak kami pada hari minggu utk buat apa saje yg kami mahu..weekends adalah utk kite buat hal utk diri sendiri..lgpn, there is no payment for us if we work on weekends.. so it's up to us la nk keje ke x kn..

Aku tak rasa Mr Boss patut marah if we didnt come during weekends.



pssttt...

Pssstttt...
ade benda nk cerita...
erkk...nnt lah ye!
:D

Monday, September 6, 2010

Shopping Complex Besar Gabak Tak Ade SURAU?!

Assalamualaikum..

phew!~ hujung minggu yg penuh aktiviti..maklumlah, next week dh nk raye..oleh kerana gaji baru dpt, maka shopping raya la dihujung2 nih..

siang td i supposed to teman my fren to meet another fren sbb nk hantar barang..but then the fren tu x reply2 msg..sementara menunggu si another fren tu mereply msg, maka kami pn pergilah ke shopping complex berdekatan..dlm hatiku hanya berkata "okay, lihat sahaja, jgn membeli okay!" malangnyer, aku tertewasss!!!!haih! nafsu2! tp aku beli yg murah la..50% n below rm50 for my kasut raya..

sejak dpt gaji 1st lg aku mmg membeli yg murah2 je..aku rasa x termampu nk beli yg mhl..aku rasa xlarat la nk byr kereta tu..aku rasa ianya sesuatu yg slack..kereta agak mahal..but just now aku dh discuss dgn my dad to refinance my car..so it will be more cheaper la per month..hrp dpt diuruskn secepat mungkin!

okay, berbalik pada cerita aku td..masa membeli2, mencucui2 mata, kami pn melihat jam, owh, sudah 3.45! zohor x solat lg! oleh kerana aku sorg yg tgh 'bercuti', maka akulah yg tolong beratur utk byr brg2 kwn2 aku tu sementara mereka bergegas ke surau..que agak la panjang kn..tp xpelah, dr xbuat ape, menunggu diorg solat, xpe lah utk aku que..then after aku dh abis byr, aku just msg to my fren telling them yg aku akn tunggu kt salah satu kedai yg diorg kata diorg nk pegi after solat. lepas tu one of my fren call me, "surau xdok, surau xdok!" oik3, xde surau? "org tu kata surau yg ada skrg rosak.lepastu aku tanye habis tu surau lain kt mane? then org tu jwb, xde! haih! bengangnyer aku!"

Ya Allah..Shopping complex punyala besar tp xde surau? abis pekerja2 kt ctu smyg kt mane? Aku rasa selama ni, kalo ade buat renovation ke ape ke kt surau, pihak management akn gantikn surau kt tempat lain..tp management kt shopping complex ni x buat mcm tu pulak..hai2..

p/s: aku rasa surau x patut la buat kt basement..

Saturday, September 4, 2010

Breakfasting with Bunkface and Everyone Connect's Fans!

Assalamualaikum...

I'm having so much fun today! ;)

Siang td aku ke SACC utk membeli belah baju raya..haha, xde la byk pn, sepasang baju kurung saje..n sye sgt puas hati dgn hasilnyer..sgt cantekkk..heee...aku akn membeli dgn lebih bijak lepas ni..meaning, beli yg cantik dn murah ok! n td pn byk lucky things happened! dkt display harge mahal, but then, bila amik size, tag yg kt baju tu more cheeper then the display one. wah! ini sudah bagus...huhu..masa beli sunshade pn camtu gak..heee..n td beli tudung pn amik yg boleh mmberi untung gak..share2 ngan kwn, bila beli byk, dpt lg murah..bagus2..

after that, aku ikut kakak aku gi berbuka puasa. dia dpt invitation utk ke majlis berbuka puasa dgn bunkface dan peminat everyone connects. ala, yg iklan tm yg comel giler yg bunkface nyanyi sendiri lagu utk iklan tu.


haaa, ni la katun yg dlm iklan tu..satu fella, satu felli namanya..

bestnyerrrr..bunkface sgt peramah..org2 kt ctu smua peramah..kebetulan pulak meja ktorg sblh je dgn meja diorg, tgh2 mkn time bebuka tu tetiba diorg pindah kt meja ktorg, dok sblh aku plak tu...haha..aku ni dh la x brape byk ckp sgt..kihkih..tp diorg layan baik la..


masa last2 event tu ada penyampaian hadiah utk best dress..ada la pemenang laki n pemenang perempuan..after that organizer ckp lg "okay, kte ada dua lagi hadiah nk bg sbnrnyer..yang ni smua x tau ni..korg kenal x fella dan felli?" (okay, b4 tu aku xtau pn nama katun tu fella dan felli sbnrnyer..haha..) "haaa, mlm ni kte nk pilih sape dia fella, n sape felli..!" okay, comel gak..then dia pn trus la announce fella dulu..mmg tepat lah pilihan tu, muka pn lebih kurang cam dlm katun tu..rambut same! haha..then, bila time felli pulak, "okay, dan felli pulak, pemenangnya adalah, asma shamimi bt mohd zamri!" hahahahaha! aku?! woi! aku ke?! haha..tak sangke aku weyh..hoho..mmg lucky la today..dh la mkn free..heee..tp malangnyer kakak aku luper plak nk amik gmbr aku time amik hadiah tu..hadus! xde bukti la camnih! hoho..

xpe lah..i had enough fun today!

;D


Hari ini..

Assalamualaikum...

Hari ini agak menarik buatku..:) bermula dengan terantuk kepala kt tempat letak sabun kt dlm bilik air dikala bersahur MySpace, then pagi tu bangun lewat pulak utk pegi keje (pukul 9 pg! and my office started at 9!). then tgh kalut2 bersiap, kaki tersadung, nk tersungkur pegi bijak2 pegang pintu, maka pintu tu pun tertolak, langsung terkepit tgn sendiri..aduh...sakitnyerrr..smpai skrg tiga jari tgn kanan ni lebam..MySpace

smpai ofis, buat kerja mcm biasa, dapat pula durian runtuh dari encik fadzly (senior arkitek yang sgt hebat di opis aku)..patutla tgn aku pepagi dh terkepit pintu, nk dpt duit rupenye...weheee...(ape kene mengena? erkk..) dia suruh pegi beli cake sempena birthday dia (kesian, birthday sendiri, beli cake sendiri..) dia bagi rm150 untuk seketul cake! hehehehe...yg best "keep the change!" haaaaaa! itu yg nk dgr tu! tgh hari tiba, dan waktu rehat dihari jumaat pula agak panjang, maka si dara berjalan2 bersuka2..pegi secret recipe beli two whole cake, seketul cake ditaja oleh ofis, seketul lg duit yg en.fadzly bg tu td..n its rm75 only! so i got the half of the money! weheee!! alhamdulillah..rezeki dikala risau2 psl duit..MySpace

petang after lunch hour ada internal meeting..alhamdulillah, everything goes well..mood bos pn baik, bergelak ketawa smua..ok..dh kul 5, smua bersiap sedia utk majlis berbuka puasa tajaan ofis di SACC Convention Center. Yg si dara sibuk berhias2 diri, yg dh berkeluarge pula pulang awl utk mengangkut ahli keluarga..and we had more fun there!

Mknn mmg superb! byk giler choice..nasik byk counter, senang nk amik..desert mmg tersgtlah byk..and smua sedap2..ada ice cream arabic style lg, kambing golek, sate, steamboat, roti boom, roti canai, dan mcm2 lg yg aku xsempat nk tgk..buffet dia buat jenis mcm dinner2 kt ballroom hotel, sorg rm48 for adult, rm30 for children. abis kecoh kt kwsn meja2 opis ktorg tu. group ktorg la paling lmbt blk smpai cleaner kt ctu tension jek sbb nk bersihkn kwsn tu..huhu..

MySpace

tp ape2 pn terima kasih la kt admin and also all the bosses sbb sudi blanje ktorg kt ctu..the buffet was superb!

perut dh kenyang, gmbr2 pn dh ambik, maka aku n kak yah mengajak ofis2mate kami utk ke uptown shah alam. wehee..ramai gak la nk ikut..n hasil pembelian aku agak menarik..heeee..dpt baju murah n cantik, kasut murah n cantik, dan jam murah n cantik! kata dh uptown kn..mesti la murah..kalo mhl baik beli kt shopping complex berhawa dingin..wah..heh..

ok, esok mau beli baju raya pulak..xde baju raya lg ni..

and also, berbuka dengan kumpulan bunkface! yeah! :)

MySpace


Thursday, September 2, 2010

You Are...





My Peace...

My Joy...

My Happiness...