Welcome everyone! Thank You for viewing my blog! It's a little creepy things bout me! Hope u guys enjoy it and have fun wif your own life!!

aku adalah...

My photo
I am an architect..alhamdulillah for all gifts from God Ya Allah..I wanna go far..far away..wif my love ones.. memerhati, menganalisa dan memahami. learn from d past.

Ikut Ikutan...

Thursday, January 21, 2010

2010 - part II

Assalamualaikum..

dh lama x update blog..anyway, baru 3 minggu masuk sem, dh mcm2 perkara yg berlaku..agak byk bad things actually..xpe..ianya ttp tdak mematahkn smgt aku...

2010 start wif sad things..lpas dpt tiket juara lagu setelah berusaha bsungguh2, menang karaoke hot fm b4 start juara lagu, tibe2 tgh tgk juara lagu, aku sgt xlarat dan balik umah je..x abis pn lagi juara lagu tu..nk dijadikan cerita, mlm sblm juara lagu tu aku start dmm, keesokan harinya tu aku gagahkn diri jugak utk pegi juara lagu sbb dh sgt berusaha utk dptkn tiket..telan jugak active fast walaupun aku ni sgt la xsuka mkn ubat..tp nk nyanyi punya pasal n nk mnonton..xsangka plak bleh menang rm300 utk karoke hot fm kt luar stadium tu..tp bila smpai masanya utk enjoy juara lagu, aku terus flat..mmg xlarat sgt2..tepaksa menyusahkn boyfriend kesayanganku tu utk hantar aku blk rumah...

tidakku sangka pulak, dmm aku tu dmm agak kronik..i got denggi..huh..dmm denggi mmg sgt la xbest..for the 1st time in my life kot..sakit kepala yg teruk, xde selera mkn langsung..smpai berat aku turun jd 39kg je...bayangkn...aku yg mmg dh sgt kurus ni bertambah2 kurus lg..ye la..perut lapar, tp tekak xmau..puas dh aku pk ape aku nk mkn, tp xde ape pn yg sedap kt tekak..yg pedas2 pn jd pahit..

finally, 2 minggu aku mc..semester dh bukak 3minggu, sminggu je aku g klas..lg 2minggu, mc..3hari je dok hospital..bila doktor tanye nk blk ke nk dok cni, dgn pantas aku ckp aku nk blk...td aku pegi jmpe doktor utk check blk aku punya platlet..alhamdulillah..kembali normal..last time aku amik darah platlet aku 96...hr ni dh jd 2ratus lebih dh..lega rasanya..

skrg ni risau kerja plak...lepas ni aku sure bz..1st crit lg xsmpai 2minggu..supervisor pn xjmpe2 lg..kerja pn baru2 start..bahaya..org lain dh lama dh start...dh la panel akn bertukar..itu lagi takut..dgrnyer supervisor xkn jd panel..xtau la jd ke x..tu lg merisaukn tu..buatnya panel yg baru xsuka trus dgn projek ni..lg naya...

apa2 pn, aku hrp disebalik semua yg berlaku pd aku utk tahun baru ni akn mberikn hikmah yg baik pd aku di masa akn dtg...insyaAllah...

2 comments:

  1. weh..mu kne denggi ker?..
    huhuhu..

    ReplyDelete
  2. a'ah...lepas menang nyanyi2, trus kene denggi..huhuuu

    ReplyDelete